Re: Tedbir ve yoksulluk nafakası, tazminat
Merhaba,
Bende aranıza bu gün katıldım,2003 yılında evlendim.Eşim Din Kültürü Öğretmeniydi.Anlaşarak evlenmiştik.Hiç sebep yokken evi terketti.Evi terkettikten 8 ay sonra dava açtı.Şiddetli geçimsizlik nedeni ile Boşanma.
100 YTL tedbir,100 YTL yoksulluk nafakası açtı ayrıcada 5000 YTL Tazminat istemiş.Neye uğradığımı şaşırdım.Hem suçlu hemde güçlü derlerya aynen öyle.Avukat tutmuş,ben kendim giriyordum davalara.Güya ben ondan fazla maaş alıyormuşum o yüzden tazminat nafaka istiyormuş.Bayandan nafaka istendiğini de yeni duydum Üsdtelik okul müdürü kendisi maaşı ise benden yüksekti.Evlendiğimizde ortak araba aldık.Arabanın yarısını bileziklerimi vermiştim.Öyle ödedik.Kalanı eşim üstüne kredi çekmiştik ama beraber ödüyorduk kefilide bendim.Sonra arabanın yarı hissesi benim üzerime yarısınıda ondan ücretini noter huzurunda ödeyerek kalan hissemide almış oldum.Mahkemede arabayı boşanma karşılığında verdiğini söylemiş.Evden gitmeden önce okuldan bir bayan öğretmenle beraber gidip geldiklerini aralarında sevgili olduklarını okul müdüründen ,öğrencilerden,halktan duydum,Ama ben bizzat görmedim.Mahkemeye şahit yazdırdım .Ama mahkemede gördük ama aralarında ne vardı bilmiyoruz dediler.Yani tam şahitlik yapılmadı ama dedikoduyu duyulduğuna dair şahit beyanları mevcuttur.Bana el kaldırdığına dair ,hakaret ettiğine dair annemi ve kardeşim şahitlik yaptı onların yanında bana el kaldırdı hakaret etti.Aslında beni boğmaya kalktı ,boğazıma bıçak dayadı çok sinirliydi gereksiz yere sinirleniyor ağzından köpük çıkıyordu.Hiç bir suçum yokken bana bunları yapıyordu.Okulda öğrencileri dövüyordü,Öğrencinin birini gözünden ameliyat olan bir çocuğun yüzüne vurmuş,çocuğun yüzünden iki gün parmaklarının izi çıkmamış,aile şikayetçi olucakmış,ama müdürle ikisi aileyi ikna etmişler.Müdür okulda olanları hep kendi mesleki çıkarları için örttü ben bu çocuğun dayısını da şahit gösterdim ama mahkemede net anlatamadı.
Yani bana şiddet uygulayan,gözü dönen bir kişiydi.Çocuklarada aynını yapıyor fakat bir şekilde aileler susturuluyor okulda ahlaksızlık yaşayıp.başka bir okula müdür vekili olarak atanıyor.Ahlaksızlık yapıp,çocukları dövdüğü için ödülmü veriliyor anlamış değilim.Aslında beni dövdüğünde doktor raporu alacaktım ama sabrettim yürütmeye çalıştım çünkü sevmiştim.Hayatımda ilk sevdiğim kişiydi.Çok acı çektim.Mahkemede bende nafaka ve tazminat talebinde bulundum.Avukatı ile baraber o mahkmeye geliyordu.Ben avukat tutmadığım için kendim giriyordum mahkemeye.Mahkeme bu ay içinde kararı verdi.Dava red oldu.Yani boşanamadık.Çünkü ben boşanmak istemedim.Çokdertliyim aslında çoksevmiştim.Evlendiğimizde işi yoktu.Ders çalıştırdım.Sınavları kazanması için.TAyini çıkması için formlarını aldım.Her olayı için maddi manevi destek oldum.Herşey yoluna girince çekti gitti. BAşkalarını hayatına koydu.Şimdide başka bir bayanla beraber gören bir sürü kişi var bende arkadaşımla gördüm.Tazminat davası açmayı düşünüyorum.Ne yapabilirim.Onun açtığı tazminat red oldu.Temyize başvurumu bilmiyorum.Eşyalarıda bölüştürmedik.Ben hala ortak evimizde kalıyorum:oda başka yere tayin istedi çekti gitti.Başka bir bayanla beraber.Bana yardımcı olursanız sevinirim.Günlerdir gecelerdir uyuyamıyorum.Vefa ile yürütülen bir evlilikten böyle bir ihanet beklemiştim.İnşallah hepimizin işleri yoluna girer.İlk kez yazıyorum.Çok fazla oldu galiba ama bana yol gösterirseniz sevinirim.Şimdiden tşk ederim.
Foruma ekleyemedim sanırım bari burdan yazayım.
Re: Tedbir ve yoksulluk nafakası, tazminat
benim eşimde beni mahkemeye verdi üstelik evimi üç defa sebepsiz yere terkettiği halde .Hem suçlu hemde güçlü .:)
maaşım 1000 ytl üzerinden hesap ettik 200 kira dedim ispatladım 230 ytl tedbir nafakası verildi .
evi sebepsiz yere 3 defa terkettiğini şahitlerle ispat ettik . halen mahkemeye devam ediyoruz.dava dilekçesinde 600 ytl kendisi için 400 ytl de 18 aylık çocuğuma istemiş hadi çocuk neyse sen kendişne nasıl okadar fazla istiyosun sanki benle beraber çalışıyor .üstelik bu muhteremin 5 sene ssk sigortası evlilikten önceki ve benim kesin bilmediğim nakış dükkanında n kalan bağkur borcunu ödemediğim için ev eşyalarımı babası abisi ve kendi yani eşim kamyon tutup hemde gözümün önünde alıp götürdüler.engel olamdım çünkü ben memurum bişey yapacağımdan korktum. çok şey yapabilirdim ama bana bırakılan çocuğuma sarıldım saatlerce ağladım. üstelik alnımı yaraladı ispatlayamadım.çünkü ikimiz arasında geçti . ancak kendisi bu olayı yaptıktan sonra kendisine açtığı yaralardan dolayı şikayetçi olmuş savcılığa gitmiş daha sonrada babasının evine . ev sahibide yalancı şahit tabii yapma etme vurma demişim ben onu duymuş :) 3000 ytl para cezası verdi hakim bana yukarda allah var allahından bulsunlar .bununlada kalmadı bu çalışan bi bayan dı şimdi mağdurları oynuyor 5 senelik ssk primini gösteriyoz yok kardeşim deniyor bu şu anda çalışmıyor görünüyor neden ?ssk primi yatmıyor yatsa tamam hakkın var .bana açtığı eşya zararlar bitmiyor bitmeyecek .şu anda iflaslardayım inanın buna .
illaha bi kaçtane erkeğin intihar mı etmesimi lazım ve bu nafaka yüzünden ölmesimi lazım ? boşandıktan son ra erkeklerin yaşama hakkı elinden alınıyor
hem karşındaki bayan haksız olsun hemde aferin iyi yapmışsın kocanın evini
der hemen tedbir nafakasını veriyosun . bu doğru ve etik değil bence.Hukukçularımız artık bunu görmeli ve gereken düzenlemeleri yapmalı bence daha çok bayanlar terkediyor evi
ynlış anlaşılmasın arkadaşlar haklı şekilde terkedene bi
sözüm yok .
elinde mesleği olan ve çaba sarfettiği zaman iş bulabilecek bayanları bu şekilde tembelliğe itiyor bazı yasalar .Bundanda en çok biz erkekler etkileniyoruz . Bu bi gerçek malesef ya işin olmayabilir ama mesleğin olduğu halde al sana iki sene nafaka de iş buldun buldun bulamadın keseceğim bu nafakayı de . Nitekim isviçre yasalarında bu böyle .Biz medeni kanunun bi kısmını da ordan almışız neden bu yasa tekrar gözden geçirilmiyor bunu merak etmişimdir hep.tüm arkadaşlar biliyorumki boşanmak hayatın sonu değilancak bi şekilde hayatımızı düzenimi
zi devam ettirmeliyiz burdaki arkadaşların hepsinede geçmiş olsun diyorum umarım haklı davanızda haksız düşmezsiniz inşallah .:)