-
Sayın site yöneticileri yazınızı okuyunca önce darıldım, hatta kızdım. Ama biraz düşününce kesinlikle sizlere hak verdim.
20.6.2004 te internettv'de beğenilen siteler arasında tanıtımınız yapılınca üye olduğumu hatırlayıp, tekrar ziyat-ret ettim. Bundan daha önce de bir dergide sitenizin en iyi hukuk sitesi olduğuna dair görüşleri okumuştum.
Şimdi uzun süredir siteyi yanlız bırakmanın, bir hukukçu olarak böyle bir nimete katkılarımı esirgemenin burukluğunu yaşadım.
Bizi mazur görün, bundan sonra fırsat buldukkça aranızdayım ve katkılarımı esirgememeye niyetliyim.
Saygılarımla.
Av.Ömür
-
Sayın meslekdaşım Ömür,
Bu sitenin amacı insanlara bir nebze olsun ve bildiğimiz kadarıyla hukukun doğrusunu gösterme çabasıdır.
Malum insanlarımızın bir yarısı doktor ise diğer yarısı da avukattır.
Ya kendisi hastalanmıştır, ya bir yakını ve tedavi görmüştür, ya da gazete ve dergilerde çarşaf çarşaf sağlık ve tıpla ilgili yazılar okumuş, temelsiz ve büyük ihtimalle hatalı tıbbi bilgi edinmiştir.
Yine ya kendisinin veya bir yakının başından bir dava geçmiştir, hiç değilse sabıka kaydı için adliyeyle tanışmış, biraz fikir sahibi olmuştur.
Hangi meslekdaşımız bulunduğu bir ortamda ya da yeni tanıştırıldığı insanların hukuki sorularına muhatap olmamış, utanma belasına soru cevaplamak, hukuki görüş bildirmek zorunda kalmamıştır. Bu hergün kaç kez başımıza gelmektedir? Her gün kaç kişiye bedava akıl vermekteyiz?
Buna rağmen bazı arkadaşlarımız bu sitede soru soran insanlara kendilerince haklı gerekçelerle yanıt vermemeyi tercih etmekteler.
Hak, haksızlık, doğru,yanlış. Kim için-kime göre?
Bizim bütün amacımız, bu yazıları yazarak, biraz da meslektaşlarımızı kızdırarak (ya da bir meslektaşımızın deyimiyle manevi baskı kurarak) forumlara katılmalarını sağlamak, insanlara doğru hukuku vermekti.
Hadi diyelim bazı arkadaşlarımız prensip sahibidir, tanımadığı insanlara danışmanlık yapmaz.
Pekala bu sitede hukukçular için de forumlarımız var. Burada meslektaşlarımızın hukuki meseleler hakkındaki yorum ve görüşleri yer alır. Bunların artması, değişik görüşlerin ortaya atılması, mesleki gelişimimiz açısından bize faydalı değil mi? Peki bu forumlara neden hiçbir avukat katılmaz?
İşte bunun cevabını bulamıyorum!
Artık olayları seyrine bırakmakta fayda var.
İsteyen arkadaşımız siteye gelir, hukuk programlarına bakar ,forumlarda dolaşır, dolaşırken “bu da soru mu?” Veya “ allah allah böyle bir şey olabilir mi” diye kendi kendine sorar, olağan hayatında karşılaşamayacağı olaylar, sorular ve yorumları izler.
Sitemize hoş gelmiştir.
İsteyen arkadaşımız bir adım daha atar, soruları cevaplar, hukukçu forumlarına görüşlerini açıklar.
Onlar da sefa gelmiştir.
ceteris paribus