-
sevgili cognis,
yazınız için teşekkürler.. sizin de belirttiğiniz gibi, ""talep, amaç ve sonuç üçlüsünün tamamen birbirinden bağımsız geliştiğini görmemek mümkün değil."" evet.. çünkü yaşananların hiç biri benim istek ve ihtiyaçlarım değil.. ne boşanmak, ne boşanma protokolü imzalamak ne de gayrimenkullere sahip olmak..
Ama Sayın Esin Hanımın çok doğru olarak belirttiği gibi bu işte,"maddi, manevi" tazminat almak dışında """hukuki ve mantıki"" başkaca da bir tazmin yolu yok şüphesiz..
Ben bu sitede başlık açarken işin hukuki yönü üzerinden bir değerlendirmeye ulaşmak istedim..Yorumlarınız için teşekkürler.. ve yapılan seçimin doğru veya yanlış olmasını tartışmak için bu siteyi işgal etmek istemem..
Ama dediklerinizde sonuna kadar haklısınız.. bunu da belirtmeliyim.
tekrar teşekkürler..
Saygılar
-
Sayın Aarmadan..,
Kusura bakmayın. Ben dayanamam bir de kişisel yorum eklerim. Tabii ki hukuki yönü ile değerlendirmek için burda olmuşsunuzdur. Ben de hukuki adımlarımı atarken bu siteden çok faydalandım.
Kaldı ki en doğrusunu yapmışsınız. Sonuca ulaşma tarzınızı asla ve aslaeleştirmiyorum, takdir ediyorum. Dikkat çekmek istediğim..,nikah resmi bir muameledir, içinde coşku, umut, aşk barındırsa bile.Boşanma da resmi bir muameledir içinde üzücü hatıralar, hınç, kırgınlık vs. duygular barındırsa bile. Her haliyle önemli olan insan mefhumudur. Kendinizi düşünün. Geleceğinizi düşünün. Hayat manevi varlığıyla birlikte maddi imkanları ile idame ettiriliyor. Maddi talepte bulunmuyorsunuz ki, haklarınızın kendinize teslimini istiyorsunuz. Zira hukuki ve duygusal bağınızı sonlandırıyorsunuz. Burada nüans çok önemli.
-
yorumlarınız ve dostça yaklaşımınız için teşekkür ederim..:)
-
""
A...Bey benimle yaptığı boşanma protokolunde belirtilen, kooperatif hissesinin bana devredilmesi şartına "kooperatife olan birikmiş borçlarını kabul etmeyeceği" şeklinde itiraz ediyor.. Ama Kooperatif yönetimi de, "A.... Bey borçlarını kapatmazsa, size devrini yapmayız" diyor..""
acaba bu sorumla ilgili hukuki bir yorum almam mümkün olur mu??
Sevgiler..
-
Anlaşmalı boşanma protokolünüz gereği kooperatif hissesinin tarafınıza devri gerekmekte iken borcundan dolayı bu devir işlemi size yapılamıyor ama, eğer protokolü bu hali ile kabul etmez iseniz ve başka da bir anlaşma yolunuz kalmaz ise, boşanma davanız çekişmeli boşanma davası haline gelecektir.
Oysa protokol ile kooperatif hissesinin size devredilmesi hususunu kanunen mümkün hale getiriyorsunuz. Bunda sorun yok. Burada takıldığınız konu borçlar. Boşanmayı gerçekleştirin bence. Zira kaybınız yok. Borçların tarafınızdan ödenmesi halinde, bu borçlarında sizin tarafınızdan ödendiğini belgelediğiniz takdirde, A... Bey'in üyeliği sürecinden doğan bu borçları A... Bey'den tahsil ve talep hakkınız doğacaktır.
-
Konuma verdiğiniz yanıt için teşekkür ederin.. Dediklerinizi doğrultusunda hareket edeceğim..
Sevgiler..
-
Bu kez de başka bir sürpirizle karşı karşıya kaldı...
Boşanma protokolündeki hissnin bana devredilmesiyle ilgili.. A... bey bu kooperatife olan borcunu ödemiyor ve ancak boşanmadan sonra düşüneceğini söylüyor..Boşanma Ocak sonu.. Ama kooperatif bu yıl sonuna kadar A... Bey borcunu ödemezse, bir karar çıkartıp iki ihtarla üyeliğine son verip evleri kooperatif olarak devralırız diyor..
Yani benim protokolde belirtilen şartlara ulaşmam böylelikle ortadan kalkıyor.. Çünkü kooperatif bu güne kadar ödenmiş parayı A.. Beye öderiz diyor..
Ne yapmalıyım..
-
Ocak ayı sonunda olan boşanma davamı erkene aldıramadım.. Önümüzdeki yıl bazı değişiklikler olacak ve babadan gelen maaşın alınması ya tümden engellenecek, ya da bir şekilde değişecekmiş.. Tam olarak öğrenemedim. Ama eşimle anlaşmalı boşanma yapacak olmamız nedeniyle talebim geri çevrildi.. Bu konuda beni aydınlatırmısınız..
Ocak ayında bu konuda ne değişecek de benim talebimi bu yı dikkate almıyorlar..
teşekkürler..
-
Ocak ayında yqapılacakl olan değişiklikten kastınzı nedir Yeni sosyal güvenlik yasasımı. Bildiklerinizi paylaşırsanız yardımcı olabilriz.
-
Tam olarak öğrenebilmiş değilim.. Ama ""Yeni sosyal güvenlik yasası""sözü geçmedi anlayamadığım bir sözcük kullandılar.. ama bu konuyu yarın özellikle sorup siteden paylaşırım sizinle..