-
Sn: ererdig,
Emeklilik talebinde bulunmuş iseniz, bu kadar süre geçmesi normal bir durum değildir.
O nedenle, emeklilik başvurusunda bulunduğunuz SSK Müdürlüğünden, bu kadar süre geçtiği halde, emekli maaşı bağlanmaması nedenini öğrenmeniz uygun olur.
-
sayın yalın: şuan halen tokatta ikamet etmekteyim.burada ki il müdürlüğüne onca gitmeme rağmen memurların konu hakkında bilgisiz olduklarını ileri sürmeleri neticesinde olayı ankaraya taşıdık .ankara işlemleri başa döndürdü ve ingiltereyle tekrar bir yazışma trafiğine girdi daha sonra çalıştığım antalya ili müdürlüğüne havale edildi tabi bu aşamaya gelemem 2 yıl aldı! ve antalya ilmüdürlüğü bankaya maaşımın aktarılacağını bildirdi 4 ay olmasına rağmen bankaya gelmeyen parayı ilmüdürlüğüne sorduğumda emekliliğimin gerçekleşmediğini öğrendim ve ingiltereye tekrar yazı yazıldığı söylendi.
sayın yalın bu durumda 2 yıldan fazla bir mağduriyetim bulunduğunu ve olası bir sağlık durumunda sosyal güvenceden yararlanamıyacağımı,halen çalışmadığımdan dolayı maddi acıdan sıkıntı çekmem, hakedilmiş bir hakkımdan yararlanamadığımdan ötürü devletin bakmakla yükümlü olduğu vatandaşı statüsünden yararlanamadığım gibi konulardan ssk müdürlüğü yahut bakanlık hakkında yaşadığım olayları yargıya intikal ettirmek istiyorum nereye müracaat etmem gerekir ve Ülkem adına neler değiştirebilirim?
-
Sn: güner Ererdi,
Eğer yurtdışı borçlanma tutarını ödemiş iseniz, Yurtdışı borçlanması için gerekli belgelerin Kurumca başlangıçta kabul edildiğini gösterir. Ancak, daha sonra
İngiltere ile yazışma yapılması, yurtdışı borçlanması yapabilmeniz için gerekli olan hizmet belgelerinizde sonradan tereddüt uyandıran bir şeyler olduğunu, bu teredüttün giderilmesi için yazışma yapıldığını düşündürmektedir.Eğer öyleyse, ilgili SSK Müdürlüğüne başvurup ne gibi belgeler gerekiyorsa, bu belgeleri bir an önce üniteye getirtmeniz, işlemlerinizi çabuklaştıracaktır.
Yurtdışı borçlanma tutarını ödedikten sonra, emekli aylığı talebinde bulunmuş iseniz, başak bir eksiliğin olmaması halinde, talebinizi takip eden aydan itiabren hesaplanan aylığınız topluca ödenir.
Öte yandan, konuyu yargıya intikal ettimek isterseniz bir avukatla görüşmenizi öneririm. Selamlar...