Re: Alt sınır üst sınır neye göre belirlenir
Öncelikle merhabe ....
Benim bir kavga olayı sonrası davam vardı.Olayda iki tarafında kusuru olduğu halde ben ağır ceza aldım...Cezam bir tarafa , benim takıldığım nokta benim sabıkam olmaduığı halde ve mahkemede gayet saygılı olduğum halde kararda benim neye istinaden hakimde tekrar suç işlemeyeceime dair bir kanaat oluşmamıştır diye karar verdi ... "Hakimin böyle bir hakkı var mı ?"
Değerli görüşlerinizi bekliyorum !
Hakim bir olayı değerlendirirken netice ve sonuç arasında oluş ve kabule bakar.. Doğru bakar yanlış bakar orasını bilemem ama bakar. Somut deliller ve şahitlerin ifadeleri ile vicdanen bir kanaata varır ve vardığı bu kanaatin kanuni karşılığını uygular.
Size suç işleme eğiliminde görmesi muhtemelen kavga sırasında sizin daha saldırgan gösterilmeniz tehtit ve tahriğin sizden gelmesinden dolayı olabilir. Tabiiki dosyayı görmeden net değerlendirme yapmak sağlıksızdır ama bence böyle bir kanaat oluşmuştur.
Siz bu konuda iki forum açıp diğer her ilgili forumun altınada bu sorununuzu yazıyorsunuz. Muhtemelen tatminkar yanıt alamadığınızdan oluyor bu ancak dosya içeriği bilinmediğinden daha açık yanıt şansı bulunmamaktadır size karşı...
Eski yni kanun arasında hangisi lehinize ise o kanun uygulanır. Yargılama sonucu aldığınız cezayı temyiz edebilirsiniz. Hakimin gerekçesini belirtmek suretiyle alt sınır üst sınır arası ceza vermeye yetkisi vardır . Adı üzerinde Hakim o kanaate vardığına göre o yetkisi vardır. Sizinde bu yetkiyi temyiz etme yetkiniz vardır...
Sayın Tangör Evren ,
Cevabınız için çok teşekkür ederim ...