Gelecekte bir gün gelecektir.
Printable View
Gelecekte bir gün gelecektir.
Sabah 07.30 da cep-alarm ile uyandım.
Dün de ...
Sürünerek yataktan çıktım,
Dün de...
Büroma gittim,
Dün de...
09.30 da kiracısının kirayı hala yatırmadığını söyleyen müvekkilem aradı,
Dün de, üstelik aynı saatte...
Adliyeye gittim,
Dün de...
Adliye çok bungundu,
Dün de...
Önceki günler de aynısıydı. Zaman mı durmuştu, yoksa bir sarmala mı takılmıştım?Dün Bugün müydü?Önceki gün hangi gündü?
"O benim canım" dediği halde kızı neden töre cinayetine kurban gitmişti? Güldünya'lar cennete mi giderlerdi?
Nedendi bu seri cinayetler, neden alternatifler değerlendilimemişti ki 4 cana daha mal olmuştu?
Fransız güzellik ürünleri protesto edilmeli miydi? Ya elde kalanları ne yapacaktık, mayonez mi?
İzmir adliyesinde işgüzar avukatın biri, hakim ve savcıların yemek yediği salonun duvarla ayrılmasına ve avukatların hakim ve savcılara ayrılan bölüme alınmamasına bozulup dava açmış idari yargıda.
Komdiye bak.
Bu davayı inceleyecek hakimler de o duvarın ardına yemek yiyorlar.
Avukat bu davadaki amacınıdiye açıklamış.Alıntı:
<b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">adliyelerde avukatların dışlanmışlığının önüne geçilmesi için başlangıç yapmaktır. "</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote">
Peki ama bu yorumlar niye?Ya da seri katilleri savunmaya vicdanı elvermediği için vazgeçen avukatlar hakkında "vaayy bee böyle avukatlar da varmış" diyebilmek.Alıntı:
<b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">yani amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmekmiş.
O hain duvar mutlaka savunma hakkını da engelliyordur.Belki AB ye de o duvar yüzünden giremiyoruzdur. Fatih İstanbul'un surlarını toplarla döverken papazlar da bir şeyle meşgul dü ama ne hatırlayamadım. Şimdi bir şey desem avukat arkadaşlar tepki gösterecek. En iyisi susayım.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote">
Neden disiplin işlemleri, atamalar, seçimlerde koz haline geldi?
ve eski CHP milletvekili avukat olan kızına ve damadına iş yaratmak için neden oyun oynuyordu?
Müdür hiç tanımadığı bir insan hakkında nasıl olumsuz yargılara varabiliyordu?
Yoksa sonun başlangıcı o "fırlatılan anayasa kitapçığı" mıydı? Son çivi böylece mi sökülmüştü? Bu çözülmenin sebebi acaba bu muydu?
Tanıyor muyduk kapı komşumuzu,bayramlaştık mı acaba? En son ne zaman hiç bir art niyet taşımadan birisine selam vermiş, günaydın demiştik, gülümsemiştik? En son ne zaman birisi hakkında gıyabında güzel şeyler söylemiştik?
Yapraklar da sararıp dökülmeye başladı nedendir bilmem, bir adı var mıydı bunun? Vardı galiba "süne zararlısı". Yok canım saçmalama, sonbahar oğlum sonbahar... Benim son baharım mı yoksa? Bahar da ne ola ki ilki, sonu olsun? Peki ikincisi yada üçüncüsü de var mıydı ki? İkincisi vardı da...teneşir paklar denirdi nedendir onu da anlamadım hiç. Ya üçüncüsü??ona imamın kayığıyla gidilirmiş öyle derlerdi onu da anlamadım zaten.
Eşşoğlueşşeğe söylemiştim dinlemedi ki, şimdi de ateşi çıkmış.Ev sahibi de çık demiş, kardeşim gelecek.Yalan haaa, öğrenciye zaten hayat hakkı yok ki. Bir demir kapı yaptırmadı moruk paraya kıyıp sonunda, bilgisayarını çaldılar.Gör oğlum bunları, yaşa da büyü öğren sen de böyle acımasız ol, Para her şeydir güçtür,iktidardır ona göre.
O ne lan öyle CMYLMZ markalı vidanjör ve cenaze levazımatçısı araçlar? ben de HRMGR marka çim biçme makinesi mi yaratsam? Benimki işe yaramaz ki, obürü daha komik öyle diyorlar. O zaman daha çok para eder o vidanjör desene. " HER TÜRLÜ BOKUNUZ CMYLMZ VİDANJÖRLERİYLE ÇEKİLİR İTİNAYLA GÖSTERİLEN YERLERE DÖKÜLÜR..."
Ne anlamı var bütün bunların? Bimem? Var mı? Her sabah kalk, aynı rutin işleri yap, aynı yüzleri gör, küfret, daha çok küfret, daha daha çok küfret,hıh rahatladın mı? ne gezeeerr...Hergün aynı küfürler. Yaratıcı ol oğlum acık sen de o zaman... Nasıl yani?? Ne biliim bilsem ben söylerdim hem burası yeri değil ki? burası neresi? Sanal alem değil mi? Eeee? EEsi atış serbest o zaman.. Aman haaaa napıyon delimisin? Ya burda da mı kısıtlılık yaaa.Özgürlük istiyorum ben ööözzgüüüürrlüüükkk... De get lan sapıttın iyice, delibozuk sen de...
Üstad çim biçme makinası fikri kafama yattı. Bununla mizah da yapabiliriz (kara olur, AK olmaz). CMYLMZ vidanjörleri kısa zamanda çok kirlenen cinsinden, oysa fabrika çıkışı çok temizdi.
Ne dert ediyorsun, eninde sonunda pislikler kanalizasyona gider, sen kalkıp, pantolonu çekip yürümeye devam edeceksin. Yeni marka vidajörler gelecek ama o pisliği çekmeye bir noktada kifayet etmeyecekler, biz yine temiz kalalım üstad, böylesi onurlu ve güzel...
Dostumu arıyorum
Dün oğluşunun hasta olduğunu söyledi.
Bu gün hala olmadı mı???????
ışık hızının nasıl hareket ederse etsin her gözlemciye göre aynı olduğunun keşfi, görelilik kuramını ortaya çıkarmış ve tek mutlak zaman düşüncesinin terkine yol açmıştır.kabul etmesi biraz güç ama farklı gözlemcilerin saatlerinin örtüşmesi gerekmez. zaman soyut olmayan maddi bir boyut. o günleri görmemiz biraz güç olabilecek ama en azından zamanda ileriye gitmek mümkün olacak bundan daha ilgi çekici olanı ise zamanda geriye gitmek ki onun içinde bir solucan deliği bulmak lazım (Uzayın eğriliği nedeniyle). Neyse bunlar keşfi sadece bir zaman sorunu!!:)
dostunun çok yakınlarda olduğunu düşünüyorum burayı sanal zannetmemek lazım buranında fizik kuralları, kanunları var.
Sizi herkes çok seviyor diyim ama bu sanırım bir cevap olmayacaktır. Zaten hedefe yönelik cevap vermek çok zordur, en iyisi yandan geçmek neme lazım yanlış anlaşılırız felan:)
Öyle çabuk geçiyor ki günler
Hele sen de bir bak hayatına.
Daha dün doğmuşuz sanki
Yeni okula başlamışız
Yeni sevmişiz
Öyle çabuk geçiyor ki günler
Hele sen de bir bak hayatına
Yarın bitecek sanki her şey
Yarın ölecek gibiyiz.
Daha doymamışız yaşamasına
Günlerimiz dün bir, bugün iki
Sakın bir şey bırakma yarına
Yarın yok ki.
Özdemir ASAF
Çok zaman önceydi.
İnsanlar güneş doğup batıncaya kadar yaşıyorlardı hayatı.
Derken zaman diye üç parçalı bir şey icat etti insan.Bir parçasına dün dedi, diğer parçasına bugün, öteki parçasına da yarın...
Sonra fesat karıştı zamana ve insan bugünü unuttu.Dünü düşünüp pişman oldu, yarını düşünüp telaşlandı. Ama işin ilginç tarafı tüm telaş ve pişmanlıkları güneş doğup batıncaya kadar yaşadı.Farkında olmadan rezil etti bu gününü.Oysa yarın, bugüne dün diyor, dünde bu gün için yarın diyordu.Bir türlü beceremedi.Bir eliyle yarına, diğer eliyle düne yapıştı.
Bu günü eline yüzüne bulaştırdı. Mutsuz oldu insan.Ve ne gariptir ki yarının telaşı da, dünün pişmanlığını da hep bugün yaşadı;ama bugünü hiç yaşayamadı.Ne yarın ne de dün!
Dün ,yok ! artık,üzgünüm.[xx(]Şimdiden.
Selin
Dün / Bugün
O kadar çok gün
Topladım takvimden.
O kadar çok yıldız saydım.
Biri dün gözlerimin
Öteki bugün.
O kadar çok akrep ve yelkovan.
Varla yok arasındaki
Zamanı ikiye ayırdım.
Biri hep o kesin dün,
Biri bir umut, bir acaba ...
Biri mutlak, biri şüpheli. Gözlerim.
Hadi gel bugün...
Çay demledim.
Hulusi METİN
Şair/Avukat
NE YARIN NE DE DÜN
Çok zaman önceydi.O kadar zaman önceydi ki zaman diye bir şey yoktu.
İnsanlar güneş doğup batıncaya kadar yaşıyorlardı hayatı.
Bir daha hiç olmayacakmış gibi dolu ve anlamlı.
Derken zaman diye üç parçalı bir şey icat etti insan.
Bir parçasına dün dedi, diğer parcasına bugün, öteki parçasına da yarın.
Sonra fesat karıştı zamana ve insan bugünü unuttu.
Dünü düsünüp pişman oldu, yarını düşünüp telaşlandı; ama işin ilginç tarafı tüm telaş ve pişmanlıkları güneş doğup batıncaya kadar yaşadı.
Farkında olmadan rezil etti bu gününü.
Oysa yarın, bugüne dün diyor, dünde bu gün için yarın diyordu.
Bir türlü beceremedi. Bir eliyle yarına, diğer eliyle düne yapıştı.
Bu günü eline yüzüne bulaştırdı... Mutsuz oldu insan.
Ve ne gariptir ki yarının telaşı da, dünün pişmanlığını da hep bugün yaşadı; ama bugünü hiç yaşayamadı.
Ne yarın ne de dün!
Can Dündar