yardımınız için çok teşekkür ederim, ilkkez yöneticilik yapıyorum bu konularda fazla bır bılgım yok bu bakımdan haksızlık yapmak istemiyorum kımsenın hakkı kımseye geçmesın dıye ugraşıyorum. bilgileriniz için teşekkürler :)
Printable View
yardımınız için çok teşekkür ederim, ilkkez yöneticilik yapıyorum bu konularda fazla bır bılgım yok bu bakımdan haksızlık yapmak istemiyorum kımsenın hakkı kımseye geçmesın dıye ugraşıyorum. bilgileriniz için teşekkürler :)
öncelikle iyigünler dilerim yukarıda bahsettiğim konularla ilgili bugun belediye ye imar projeye gittim terası tam kata çeviren şahıs bunla ilgili yapması gereken resmi işlemlerin hepsini tamamlamış sanırım başka bir itiraz yolumuz kalmamış yani haksız birşekilde adam kendı kullandığı terasın çatı parasınıda bize çıkartacak fakat birşey dikkatimi çekti bunu tapuya işletmemiş tapu eski haliyle yani arsa payı oranı aynı kalmış normalde artması lazımdı bunla ilgili bir itiraz projenın menni yada iptali davası açabilirmiyiz ve bu şahıs bunu tapuya geçirtmek için bizden iznmi alacak tekrar yoksa habersiz yababilirmi teşekkür ederim
Sanırım daha önceki mesajımı tam okumamışsınız. Tekrar açıklayayım. Kat malikinin tapu kaydında geçen arsa payına zaten teras dahildir. Yani teras bağımsız bir bölüm olup, dairedeki salondan veya mutfaktan farkı yoktur. Terasın duvarla çevrilip üstüne de çatı ilave etmek demek, arsa payının arttığı anlamına gelmez. Çatı ise ortak kullanım alanıdır. Dolayısıyla, yapılacak çatının ne şekilde olacağına ve ödemesinin şekline yönetim kurulu/kat malikleri kurulu karar verir.
demek istediğinizi anladım peki bu kararı biz yapacağımız ilk toplantıda alıp karar defterine geçebilirmiyiz ve bunu için 3/2 çoğunluk yeterli olurmu sonuç bu yapı 20 yıl önce yapılmış ve ozaman dan beri yazılı bir ödeme şekli yok alınmamış sözde kalmış hep sadece 1993 yılında yarısını ödemiş çatı katında oturanlar bu da kara defterine yazılmış okadar başka bir şey yok teşekkürler
Onyedi yıl önce yapılmış bir çatının ödemesi neden bugüne kadar sorun olmuş anlayamadım doğrusu. Tam bilemiyorum ancak zaman aşımlı bir konu olabilir. Bu konuda avukat görüşü almanızı öneririm.