suanda hergün yasaniyor bu olaylar. oyle bir risk seninde basina gelebilir mahkeme yolunu(direnme yolunu..) secersen. buna hazirlikli olmalisin. benim icin konusmak kolay yurt disindan. ancak turkiyede yasiorsan zor.
Printable View
Sn.hukhakhak ın kendi de demiş, yurtdışında olduğu ve kendisi doğrudan sizin konunuzda taraf olmadığı için konuşmak kolay ve sağolsun epey de konuşmuş bu konuyla ilgili.
Bahsettiklerinin 99% u hatalı bilgi, ama kendi hatasıdır .
Özü;
ev sahibinizin isterse aynı blokta kiracısı olan 40 tane dairesi olsun ,
kendisi bir başka şehirde iken kendi dairesinin bulunduğu ile gelecekse ve kendim oturacağım derse, sözleşme süresi dolmadan 30 gün önce size ulaşacak şekilde kendi ihtiyacı nedeniyle sözleşmeni belirtip tahliyesini isteme hakkı var ev sahibinin.
Dinlemediniz ev sahibini diyelim, bu durumda ev sahibinizin kendi ihtiyacı nedeniyle tahliye davası açma hakkı var.
Kendi ihtiyacı nedeniyle tahliye davasında kimse sormaz ona neden illa bu daire, neden bir başka daireden istemiyorsun boşaltmasını diye, keyif benim ev benim, hesap benim, ben bu dairede yaşayacağım der geçer.
Tahliye davasını kazandığında mahkeme kararıyla tahliye ederseniz ve ev sahibinin evi başkasına kiraya verdiğini tesbit ederseniz dava açıp o bahsettiğiniz tazminatı talep hakkı kazanmış olursunuz. Mahkeme kararı olmadan tahliye ederseniz, kendi arzunuzla tahliye etmiş olursunuz ve o bahsettiğiniz tazminatı talep hakkınız olmaz.
Elbette bu bir süreç,
anlayış gösterir çıkarsınız, kimse yıpranmamış olur.
Yok, inat ettim , zorlayacağım her yolu derseniz, dava sonucunda ev sahibiniz doğru şekilde ilerlerse o davayı kazanır, dava masraflarını ödersiniz, icra yoluyla tahliyenizi isteyebilir. 3 aylık kira bedeli ödeyerek icra nın yerine getirilmesini erteleyebilir ve istinaf mahkemesine başvurursunuz.
Onu da kaybettiğinizde artık yapacak bir şey kalmaz kolluk kuvvetleri yardımıyla evden çıkartılırsınız.
Tüm bu süreçte de kiranızı tam ve zamanında ödemeyi ihmal etmezseniz, kendiniz adına faydalı bir iş yapmış olursunuz.
Turkiyede yasanilmaz. Millet suanda gercekten bu enflasyon sayesinde birbirlerini kesip öldürüyorlar. mesela daha yeni habere düstü , adam 1250 tl kira veriyor antalyada. ev sahibi ve ogullari adamin evini basiyorlar tekme tokat dövüp burnunu kiriyorlar , zorla kendi rizam ile cikacam belgesini imza attiriyorlar.
Gercekten cok kötü bir durum var. Bende ev sahibiyim , bende tahliye davasi actim , bunun uzerinede kira tespit davasi acilacak. dogrudan kavga degilsede mahkemelerde birbirlerini kiriyorlar. pekte farki yok.
https://www.ensonhaber.com/3-sayfa/a...uz-kira-dayagi
Turkiyede sosyal konut olmadigi icin , kiracilar ölüme terk edildi diyebiliriz. Devlet ev yapip ucuza kiralamasi gerekiyordu. sahislar ile ugrasilmaz. ben yurt disindayim ve devletin evini ucuza kiraliyorum ve dogrusuda bu. cikartma falan olmuyor ozaman 40 yil kirala sorun yok , kafan rahat oluyor.
Bu ekonomik krizi ile Turkiye zor durumdaydi. ancak bu kira enflasyon sorunuda ortaya cikmasi ile Turkiye artik Afganistanin bir alt versiyonudur diyebilirim. Ben hergün dedeme dua ediyorum ki avrupaya göc etmis zamaninda.
Kurulusundan , 15 temmuz 2016 gününe kadar ingiliz sömürgesi olan Turkiye cok zor kalkinir yillar gerek bu isi yapabilmek icin.
her gün kan akiyor , her gün ayni olaylar. Bu kan , yikim ve ölüm döngüsü gelecek en az 5 yil boyunca devam eder:
https://www.haberturk.com/ev-sahibi-...akladi-3606794
Allah rahmet eylesin. Kiraci , ev sahibini öldürmüs. Allaha sükür ki avukata vekalet cikarttirdim yurt disindan, uzaktan izliyorum filmi. Bakalim sonu nasil olacak.
https://www.boldmedya.com/2023/07/13...etmeye-kalkti/
sn.Erdogan Kircali , bu islerin sonu böyledir. ölüm ve yikim döngüsü. Gelecek 5 yil boyunca binlerce insan hayatini kaybedecek ve yaralanacak bu kira sorunu sayesinde.