Cevap: Whatsapp uzerinden kira anlasmasinin inkari.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Konunuz kiracının tahliyesi isteği ve bunun için bir kaç farklı sebep gösteriyorsunuz;
Ödemede gecikme, haklı ihtarlar,
Kendi ihtiyacınız olması,
Emsal kira tesbiti ile kiranın arttırımı,
tahliye taahhüdü,
siz hakim olsanız amacın kiracıyı ne olursa olsun tahliye edip daha yüksek bedelle kiraya vermek olduğunu düşünmezmisiniz?
2 haklı ihtar konusuyla tahliye isteme hakkı kazandığınız ortada.
dava dilekcemizde 2 hakli ihtar ve ihtiyac sebebi ile tahliye var baska yok.
kira tespit davasi ayri.
simdi kiraci da tabi kendini akilli zannediyor. bu dusunuyor ben bu tahliye davayi uzatirimda uzatirim ucuza otururum... ancak unuttugu tek sey var oda tahliye davasinin acilmasindan 2 ay sonra 2. bir dava acilacak oda kira tespit davasi. kiracinin 5 yillik kira dönemi dolmaktadir. kira tespit icin ihtari gecen hafta yolladik kiraciya. 4 bin öduyecem diyordu biz 20 bin tl istiyoruz ondan suan ihtarda o sekilde yazdik. tamda tahliye davasina denk geliyor bu 5 yillik dönem. o konuda sansliyim , kiraci ise sanssiz.
bu sekilde kiracinin uzerinde bulunan baski dahada agirlasmaktadir.
Cevap: Whatsapp uzerinden kira anlasmasinin inkari.
Hatdaha boyle bir durumda var.... simdi bu kira tespit davasi ile birlikte gidecegi icin bu tahliye davasi , belki ben davaci olarak bilerek avukatim ile birlikte tahliye davasini erteleyebiliriz. Yeni belgeler vermek istedigimizi belirterek veya baska bi tanigin konusmasini isteyerek vesaire yöntemleri kulanarak...
bu sekilde dava erteledikce obur taraftan kira tespit ile geriye dönük olarak kiralarimizi toplariz. nekadar uzun surerse tahliye davasi okadar cok geriye dönük kira. 4 bin tl ile 20 bin tl arasinda ki fark buyuk ve iyi paradir bu. kiraciya maksimum zarari vermek adina yapilabilinir. kiraci ucuza kalirim dusuncesi icerisindeyken bu kira tespit davasi meselesi oyunu bozdu. Amerikancasi: ''It backfired''. Backfire meselesini zaten kiracinin bu kira tespit davasida acilacagini duymasi ile cildirdigindan dolayi dedim. Resmen tehditler savurdu bagira bagira.
ancak bu hamleyi daha dusunmekteyim yapimmi yapmayim mi diye.