Temyiz talebi kabul edilmemiş demektir. Örneğin, karar temyizi kabil kararlardan değil ise, temyiz başvurusu süresinde yapılmamışsa Yargıtay temyiz talebini reddetmektedir.
Printable View
Temyiz talebi kabul edilmemiş demektir. Örneğin, karar temyizi kabil kararlardan değil ise, temyiz başvurusu süresinde yapılmamışsa Yargıtay temyiz talebini reddetmektedir.
Dilek Hanim yanitiniz icin tesekkurler,
Bu durumda Yargitay temyizi kabul etmediyse Yerel Mahkeme Karari onanmis demekmidir?
Temyiz talebinin reddine dair Yargıtay kararının taraflara tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme hakkı kullanılmaz ise, karar kesinleşir.
Merhaba,
Yaklasik iki yil kadar suren ve halen surmekte olan cekismeli bosanma davam su an Yargitay'da. Konu hakkinda zamanla tarafinizdan bilgi almaktayim.
Bir sorum daha olacak :
Yargitay'dan sonuc ciktiginda (gerci uzun surecegini tahmin etmekteyim) dosya yerel mahkemeye gelip oradan taraflara teblig cikacak ve gene 15 gunluk karar duzeltme hakki beklenecek ve taraflardan biri veya ikisi karar duzeltme hakkini kullanirsa ;
1 - Bu durumda dosya gene Yargitay'a mi gidecek?
2 - Prosedur, Yerel Mahkeme de ayni Gerekceli Karar'in Yargitaya gittigi gibi mi uygulanacak?
3 - Karar Duzeltmenin sonucu tahmini ne kadar zamanda gelir?
Tesekkurler.
Daren
***Duzeltme***
2 nolu maddede "Gerekceli Karar" yerine "Dava Dosyasi" olacak.
Daren
Merhaba,
Yaklasik iki yil kadar suren ve halen surmekte olan cekismeli bosanma davam su an Yargitay'da. Konu hakkinda zamanla tarafinizdan bilgi almaktayim.
Bir sorum daha olacak :
Yargitay'dan sonuc ciktiginda (gerci uzun surecegini tahmin etmekteyim) dosya yerel mahkemeye gelip oradan taraflara teblig cikacak ve gene 15 gunluk karar duzeltme hakki beklenecek ve taraflardan biri veya ikisi karar duzeltme hakkini kullanirsa ;
1 - Bu durumda dosya gene Yargitay'a mi gidecek?
2 - Prosedur, Yerel Mahkeme de ayni Dava Dosyasinin Yargitaya gittigi gibi mi uygulanacak?
3 - Karar Duzeltmenin sonucu tahmini ne kadar zamanda gelir?
Tesekkurler.
Daren
merhabalr sayın daren sormuş olduğunuz sorunyu bend emerak ediyorum benim durumumda sizinkiyle aynı şekilde mah boşanmamıza karar verdi fakat eşim itiraz edeceğini söylüyor burdan yargıtaya gidip dönmesi ve yargıtaydan geldikten sonra karar düzeltme süre olarak ne kadar bu şekilde itirazların bir sonu yokmu acaba
Sn Kaan1,
Oncelikle size de gecmis olsun ve sabirlar dilerim. yerel mahkemenin durusmada verdigi kararin, gerekceli karar olarak hazirlanmasi yaklasik 1-1,5 ay suruyor. (Benim ki bu sekilde oldu)
Daha sonra bu karar taraflara teblig ediliyor. ve 15 gunluk sure bekleniyor, sonra yerel mahkeme kalemi Temyiz dilekcesi belki baska bir mahkemeden gelir diye 1 hafta 10 gun kadar daha bekliyor.
Temyiz dilekcesi gelirse, Daha sonra dosya yargitaya gidiyor ve orada bekleniyor. (Bunun tahminini yapmak zor. cunku yargitaydan 1 hafta da donen dosyada var, 6 ay da donen dosyada var.)
Butun bu surecin sonunda bir de karara itiraz var. Sn. site yetkililerinden bu konu hakkinda bilgi bekliyorum-z.
Bildigim kadari ile Karara itirazdan cevap geldikten sonra artik baska bir itiraz hakki falan yok.
Yani kisaca hep bekliyoruz hep bekliyoruz... belki de beklemeyi - sabri ogreniyoruz .. :)
Daren
SAYIN DAREN öncelikle teşekkür ediyorum biraz karışık geldi anladığım kadarıyla yerel mahekmenin verdiği karara karşı taraf temiyz ederse yerel mahkemeden yargıtaya gönderilmesi 1-1,5ay sürüyor.şimdi benim boşanma davamda karar tebliğ edildi 15 günlük süre başladı eşim itiraz deceğini söylüyor eğer itiraz ederse yargıataya 1,5 ayda gidiyor peki yargıtaydan kararın dönmesi ne kadar sürüyor?ve bununda itirazı varsa bu nekadarlık bir süre. ve yargıtaydan aynı şekilde karar çıktı diyelim yinemi itiraz var anlam veremediğim yerel mahkemnin verdiği karara güvenilmiyormuda yargıtaya gidiyor veya yargıtaydan bile aynı karar çıksa yine itiraz var bunlar sadece zaman işliyor nasıl bir sistem var anlamış değilim doğrusu sayın av. inşallah vevap yazar ve bizde anlamış olruz sayın daren sizede geçmiş olsun herşey umduğunuz gibi gerçekleşir umarım.Saygılarımla
Dava dosyasının Yargıtaydan dönmesi asgari 6 ayı bulmaktadır.Ayrıca boşanma davalarında tashihi karar(karar düzeltme) yolu mümkün olduğundan dosya karar düzeltme için tekrar Yargıtaya gidebilmektedir.Bu aşamalardan sonra kararınız kesinleşir.Kaan1 rümuzunu nereden buldunuz,merak ettim de,saygılarımla..