Cevap: Kan bağı olmayan çocuk gizli pay paylaşımı davasını en fazla kaç sene içinde açmalıdır?
Sanırım soruyu çok karışık bir şekilde sordum..
Çok basitçe şöyle sorayım:
Gizli pay paylaşımına konu olan taşınmaz bugün satılırsa ve gizli pay paylaşımı davası 10 sene sonra açılırsa, bugün yapılan satış üzerinden mi taşınmazın değeri belirleniyor yoksa 10 sene sonraki değeri üzerinden mi belirleniyor?
Cevap: Kan bağı olmayan çocuk gizli pay paylaşımı davasını en fazla kaç sene içinde açmalıdır?
Affedersiniz bu soruya internette de araştırmama rağmen bir cevap bulamadım..
Çok basit şekilde tekrar sormak istiyorum..
Bir taşınmaz bugün satılırsa ve bununla ilgili gizli pay paylaşımı davası 10 sene sonra açılırsa, taşınmazın değeri bugün yapılan satış üzerinden mi belirleniyor?
Şöyle yanıtlayayım; Bundan senelerce önce yapılmış bir satış nedeniyle yapılan yargılamada, Yargıtay evin yıllar önceki değerinin piyasa koşullarına uyarlanarak davanın karara çıkmasını istedi. Sonuçta para alacağının doğduğu yıldan bugüne kadar ne kadar değerlenebileceği hesaplanmalı. Yani günün koşullarına uyarlanmalı. Döviz, enflasyon vs. araçları ile harmanlanan bilirkişi raporuna göre karar verildi.
Çok teşekkürler vakit ayırdığınız için..
Anladığım kadarıyla dava sonuçlanmadan satış yapılması dava edilen için riskli bir durum..
X euro'luk yer yıllar içinde X+Y euro olabilir..ve aradaki Y euro dava edilenden çıkabilir..