evet, en mantıklısı öyle. Kütüphanede inceledikten sonra karar verip birini almalıyım.
Teşekkürler önerilerin için.
Yeditepe Universitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi
Printable View
evet, en mantıklısı öyle. Kütüphanede inceledikten sonra karar verip birini almalıyım.
Teşekkürler önerilerin için.
sevgili TP
ilk etapta belki ağır gelebilir ama bir de Yargıtay Kararları Dergisine abone ol, ucuz bir bedeldir. ancak orada özellikle medeni hukuk konusunda somut olaylar ve davalarla karşılaşacaksın. bana kalırsa esas pratik kur çalışması böyle yapılabilir.
bir de Medeni Kanunun başlangıç hükümleri yani iyiniyet, kötüniyet vs. mesleğinin her aşamasında karşına çıkacak kavramlardır. Bunları çok iyi bilmelisin.
anladığım kadarıyla hukuka oldukça ilgilisin. o zaman yapacağın tek şey mümkün olduğu kadar fazla kaynaktan yararlanmak olacaktır.
senden ümitliyim, ha gayret
ceteris paribus
Fırat Bey;
Abim avukat olduğu için Yargıtay Kararları Dergisine aboneliğimiz var, benim aklıma ordan yararlanmak hiç gelmemişti doğrusu. En kısa zamanda gözatmaya başlıyacağım bu dergilere. Dediğiniz gibi işime fazlasıyla yarayacağı kesin.
İyi temennileriniz için teşekkür ederim..
Aslında biraz alakasız oluyor konu başlığıyla bir kısmı ama yine de daha önce açılmış forumu tercih etmekte fayda var.
Pratik önerilerini ben de okudum, yazanlara da çok teşekkür ederim.
Sn. Fırat Bayındır;
Yargıtay Kararları Dergisi'ne abone olmak için nereye başvurmam gerektiğini yazabilirseniz çok sevinirim.
Ben bu sene 1. sınıfta okuyorum. Medeni Hukuk dersimiz için Bilge Öztan'ın kitabı önerildi; ama kitap -en azından benim için- anlaması biraz zor bir kitap. Yani çok güçlü bir kitap, detayları da oldukça bol ama kitap bazı yönlerden bana ağır geldi. Bana tavsiye edebileceğiniz daha kolay anlaşılır ve daha açık nitelikli bir kitap var mı? Beraber okumayı düşündüğüm için bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Son olarak pratik için elimde Aydın Zevkliler'in kitabı var. Ama şu ana kadar işlenen konuların çok ilerlememiş olmasından olsa gerek; pek fazla pratik yapma imkanı bulamıyorum. Ancak şöyle bir göz attığımda genel hükümlerle ilgili yaklaşık her madde için yalnızca bir olay verilmiş. Böyle olunca daha işin çok başlarında pratik imkanı daralıyor. Bana içinde oldukça bol pratik yapma imkanımın olabileceği bir kitap önerirseniz çok sevinirim.
Saygılar...
www.yargitay.gov.tr adresinden abonelik koşullarını görebilirsiniz.
Ama daha önce belirtmeyi unutmuşum A.Ü.H.F Bankacılık Enstitüsü yayınlarından Prof Ernest Hirch' in " PRATİK HUKUKTA METOT" kitabını edinmenizi öneririm.
Sn. Fırat Bayındır;
Önerileriniz için çok teşekkür ederim.