Dava devam ederken borcumu kapatıp TOKİ ,den
tapumu alsam mahkeme bunu kabul edermi
hani tasarruf serbestliği diye galiba bir kavram var
Printable View
Dava devam ederken borcumu kapatıp TOKİ ,den
tapumu alsam mahkeme bunu kabul edermi
hani tasarruf serbestliği diye galiba bir kavram var
mahkemeler toki satış sözleşmesini imzalayıp konutu malik hak ve yetkileriyle kullananı kat maliki olarak görmediğini anlayınca , hemen gittim dava devam ederken borcumu kapatıp tapumu aldım. mahkeme ilk duruşmada güncel tapu kaydını istedi duruşmaya gün verdi. Halbuki kat m. yasası 33 md. ye göre zarar gören malik olsun olmasın dava açma hakları olduğu ülkemizin saygın hukukçuları tarafından kabul görmesine rağmen yargıtay buna çok sınırlı şekilde izin veriyor .Halbuki dava açma konusunda kat maliki ile kiracı sürekli faydalanan zilyetlik intifa hakkı sahibi arasında ayrım yapmak doğru değil zarar görüyorsa herkesin dava açma hakkı olmalı diye düşünüyorum. Gelişmeleri yazacağım.
Davayı haksız fiil tazminat davası olarak açmıştım dava devam ediyor. Site ortak alanına zarar veren yönetim kurluna açmıştım. Son duruşmada davalı tarafın avukatı yöneticilere husumet yönetilemiyeceğini çünkü bu kararı temsilciler kurulu aldığını müvekilimde temsilciler kurulunun kararını yerine getirdiğinden dolayı bir sorumluluk yüklenemiyeceğini duruşmada beyan etti. Haksız fiilde eylem kimin tarafından yapılırsa davanın ona yönelik açılması ve sonucundan onun sorumlu tutulması asıl olduğuna göre vekilin taraf teşkili istemesi doğrumu. Dava konusu ortak alana kat malıkleri kararı olmadan temsilciler kurulu kararına dayanarak yöneticilerin vermiş olduğu zararın tahsili isteminden ibarettir. Konunun uzmanı bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim
Yaşasın davayı kazandım,
sulh hukuk mahkemesi, yönetim kurulu üyesi 3. kişiyi siteyi zarara uğratmaktan 40. bin TL. tazminat ödemeye mahkum etti.
3 yıllık hukuk mücadelem başarıyla sonuçlandı çok mutluyum her kat malikine böyle davaları açmalarını tavsiye ediyorum.
Ben yaptım ettim oldu, bana kimse karışamaz diyen kendini patişah/kral gibi gören yöneticilere ders olsun.
Çok zorlu bir mücadele oldu ama sonunda başardım.
Önce tapumuz yoktu dava devam ederken aldım.
Karşı taraf buna itiraz etti.
Ben tazminatı site kasasına istedim, karşı taraf ancak payı oranında alabilir diye bunada itiraz etti.
Davalı tarafın vekili,
Yönetim kurulu üyeleri temsilciler kurulunun kararını yerine getirdiğinden zarardan sorumlu tutulamıyacağını savundu.
Mahkeme hiç birini dinlemedi.
Toplu yapılarla ve Temsilciler kuruluyla ilgili çok az karar bulunduğundan,
Kazanılan bu karar, emsal teşkil edecek bir karar olduğunu düşünüyorum.
Sitemize hayırlı olsun.
Darısı açmış bulunduğum diger davalarıma olsun.