Sabrediniz sayın sam55,
Kimsenin size cevap yazma zorunluluğu bulunmamaktadır, hatırlatırım.
Printable View
Sabrediniz sayın sam55,
Kimsenin size cevap yazma zorunluluğu bulunmamaktadır, hatırlatırım.
Evey Haklısınız Umarım Sorumu Cevaplayabilecek Birisi Cıkar Cunku Cok Tedirginim Bu konu Üzerine
Tekrardan Teşekkürler.
Bu soruya net bir yanıt vermek imkansız.Alıntı:
ne kadar uzar hakım neye karar
Çocuğun velayetinin anneye bırakılması ile fiziksel ve ruhsal gelişiminin olumsuz etkileneceğini düşündüğünüz tüm nedenleri ileri sürerek bunları ispat etmeniz (Uzmanlarca da teyit edilmelidir) ve hakimde de aynı kanaati oluşturmanız gerekmektedir.Alıntı:
1- cocuk 3 aydır baba babanne ve dede ile yaşıyor anne ise görmek istemesi değil telefonla bile arayıp sormuyor. manen terketmiş bir durumda ve bunları sahitler ile ispatlayabilirim.ve başka ne yapabilirim cocuğumun veleyatini alabilme adına.
Cezai sorumluluğunuz söz konusu olur.Alıntı:
2- cocugun velayetini anne alıcak gibi gozukuyor olsada bende vermez isem ne gibi sonuclar ile karsı karsıya kalırım.
Eşimle Anlaşmalı Boşandıktan Sonra Mahkeme Kararı İle Cocuk kucuk oldugu için Mahkeme Tarafından Annesine
Cocuk Tam Olarak 06.2005 doğumlu
Fakat Sımdı Aldıgım Haberlere Gore Annesi İşe Başlamış Ve Çoçuğu Bir Yuva Kreşe vermiş
o Yaşta Cocuk Kreşe Verilirmi ?
Hukuki açıdan herhangi bir hak idda edebilirmiyiz.
Benim İşim Gayet İyi Maddi Durum olarak . Zaten Oncesinde De Bebek Yaklasık Olarak 8 aydır Kendi Annem Babam Tarafından Bakılıyordu Annesi Herhangi Bir sorumluluk davranısı gostermez idi Su an da Bile Yeterince İlgi Ve alaka Verebilceğinden Kuşkuluyum
https://www.hukuki.net/topic.asp?TOPIC_ID=16463
Eski Konusunda Cocugu Boşanma Sırasında Alma İsteğimi belirmiş idim
fakat sımdıkı bu durum karsısında Benım Yapabileceğim Bir şeyler olmalı En azından fikrinizi Almak İstiyorum
Bunun Hakkında Neler Yapabilirim . Yardımlarınızı Bekliyorum
Velayetin değiştirilmesi için dava açabilirsiniz.Boşanma sonucu velayeti kendisine bırakılan taraf velayet görevini layikıyle yerine getiremiyorsa,değişen şartlar karşısında böyle bir dava açılabilir.
merhabalar
Siz kendinize ait olan bütün görüşlerinizi mahkemede hakime sunduktan sonra hakim takdir yetkisini kullanarak, diğer unsurlarla birlikte değerlendirir. Hakim zaten iddialarınıza karşılık sizden gerekli olan ispat yükümlülüklerini isteyecektir.
Aksi bir kararda çocuğunuzu tabi ki vermeniz gerekecek. Artık bundan sonra çocuğunuza nasıl bir gelecek yaratmak amacındaysanız ona yoğunlaşmanız gerekecektir. Hem velayet sonucunda sizin babalık haklarınız elinizden alınmadığı gibi çocuğunuzu maddi ve manevi olarak destekleme imkanınız aşikardır.
Bir hukukçu olarak sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunuzu ayrıca, kanuna ve yine oluşan kararlara saygı duymanızı tavsiye ederim.