-
Sn.HRMGR'nin tespitleri ve yönlendirmesi tamamen Yargıtay'ın kararlarına da uygun. Yargıtay, tıpkı sizin olayınızda olduğu gibi ilk önce istifa dilekçesi verip daha sonra bu istifasını evlilik nedeniyle yaptığından dolayı dava açan işçinin davasını kabul etmiştir.
-
bugün kıdem tazminatımı sözlü olarak şifaen söyledim ama istifa dilekçesinde evlilikten dolayı işimden ayrılıyorum demediğim için vermeyeceklerini söylediler.bende sizin dediğiniz gibi avukatın birine gidip ihtarname hazırlatacağım şimdi.yalnız takılan soru şu:
1-ben kıdem tazminatı isteğimi dilekçeylemiğ vermem lazımdı?çünkü ben sözle söyledim.
2-bu ihtarnameden sonra ne olacak?bunlar yine vermeyecek sanırım ve ben dava açacağım değilmi?
3- bu dava ne kadar sürer acaba?çok uzun sürer mi?
-
1- İstifa dilekçenizde evlilik nedeniyle işten ayrılmak istediğiniz belirtmeniz gerekirdi.
2- Dilekçede verdiğiniz süre sonunda ödeme yapmazlarsa, İş Mahkemesi'nde kıdem tazminatı alacak davası açmanız gerekir.
3- Kesin bir şey söylenemez, ancak temyiz aşaması dahil, 1-1,5 yıldan önce sonuçlanmaz kanısındayım.
Selamlar,