Dediğiniz doğrudur, ben sadece Erdoğan Bey'in "daha büyük motor hacmine daha az mı vergi ödeniyor" sorusuna cevaben yazmıştım.
Printable View
Dediğiniz doğrudur, ben sadece Erdoğan Bey'in "daha büyük motor hacmine daha az mı vergi ödeniyor" sorusuna cevaben yazmıştım.
Hem öyle hem öyle değil. Motor 189cc olarak satılıyor ve piyasaya böyle sunuldu fakat motor piston gömleğinin üstüne 149cc etiketi basılmış. Şimdi motorun içini tornadan geçirmediyseler motor 149cc, böyle ithal edilmiş. Yani kullancıları dolandırmış oluyorlar ama bunu ancak ve ancak mmo ölçebilir. Ölçer ve 189cc çıkarsa ben zarara girer miyim onu düşünüyorum, mahkeme şöyle bir karar verebilir "Satıcı firma sen 149cc etiketi basmışsın, kullanıcı buna istinaden sana dava açmış ve 189cc çıkmış olabilir ama 149cc etiketi bastığın için firma suçludur. Gerekli bilirkişi ve dava ücretleri firmanın ödemesine ve kullanıcının mağdur edilmediğine karar verilmiştir." Gibisinden en kötü bana böyle bir karar gerekli. Çünkü hem motoru açılmış bir motosiklet sahibi olurum hem de bilirkişi raporu parası ödemek zorunda kalırım.