Sanırım sorun şu noktada ortaya çıkıyor, bizde Adli Yardım talepli başvurular, başvuru sahibi gerekli şartları haiz ise kabul ediliyor, yani hiçbir surette reddedilmiyor, dolayısı ile başvuru sahibinden hiçbir masraf talep edilmiyor.
Printable View
Sanırım sorun şu noktada ortaya çıkıyor, bizde Adli Yardım talepli başvurular, başvuru sahibi gerekli şartları haiz ise kabul ediliyor, yani hiçbir surette reddedilmiyor, dolayısı ile başvuru sahibinden hiçbir masraf talep edilmiyor.
Sayın meslektaşlar ben burdaki çelişkiyi çözmenizi istiyorum.
Yani Adli Danışmanlıktan yardım almamı önerdiniz maddi imkanım kısıtlı ve mağdur olduğum için.Şimdi biriniz masrafları baro karşılar diğerinizde bir sürü masraf ( avukatın yol parası bile ) size ait diyorsunuz .Bizleri aydınlatmak adına burda olduğunuzu biliyorum ama benim kafamı karıştırdınız ben zaten yaşanmış bir sürü zorlukları aşmak için mücadele etmekteyim ama görüyorumki il il yada farklı bir sebepten yasalar yada yasaları değiştirenler var.Sizde ricam Adli yardım almak zorundayım bana net olarak ödeyeceklerimi ve ödemeyeceklerimi yazarmısınız .
Bulunduğunuz yerdeki uygulamalar önemlidir. Birtakım farklılıkların olması burada bi,zlern kusur değil.
Sizin başvurunuzun uygun bulunması durumunda avukatınıza vekalet ücretini ödemeyeceğiniz kesin.
,Ama bunun dışımndaki masraflar alınabilir b rakamıda su anda size soylemek cok guc ama oda cuzi bir rakamdır.
Belki de bulunduğunuz yerde bu masraflarıda siz ödemeyeeksiniz.
Bu nedenlerleöncelikle başvurunuzu yapın ve bu esnada barodaki çalışanlara bu durumu sorun.
Avukatlık ücreti ve diğer yargılama giderlerini karşılama gücü olmayanlar bunu ispatladıkları takdirde Adli Yardım Bürosu, o kişiye ücretsiz avukat tayin ediyor.
Yazısını okuduğum için sorma gereği duymştum.
Teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.