Cevap: Atamam iptal edildiyse bana teblig yapmak zorundalarmi?
Yanlislikla yazilmis kusura bakmayin
Belediyelerin memur alimive iptal yetkisi
Saygılar, belediyelerin memur atama işlemleri bilindiği üzere csb bakanligına baglanmistir. İlgili belediyeye memur alimina başvurmustum benimle beraber kpss tek yil puani (2015 kpss) olanlarda basvuru yapmis belediye bu kişilerin başvurusunu kabul edip tek yil puanli kişileri asil olarak belirlemiştir. Bense yedek siradaydim. Belediye bu kisilerin atamasini yapacakken b grubu memurluk icin kpss tek yil puanlarinin yonetmelige uygun olmadigini anlayip asil olarak belirledikleri tek yil puanli kişilerin atamasini iptal edip yedek siradan beni cagirdilar evime tebligat geldi yedek siradan asil olarak atanmaya hak kazandiniz ilgili belgeleri belediyemize gönderin diye belgeleri gönderdim güvenlik sorusturmam tamamlandi ancak atamam yapilmadi çünku asil olarak belirlenip atamasi iptal olan kisiler belediyeyi mahkemeye vermiş. Belediye baskani mahkemeye verdikleri icin bizim atamamizi yapmadi mahkeme sonuclansin ondan sonra dedi. Ancak simdide secimlerden dolayi baskan degisti ve yeni baskan ben bu memur kadrosunu iptal edecegim diyor. Sayin ilgililer böyle bir sey mumkunmudur. İptal edilebilir mi bu safhada
Birde baskanin mahkeme olsa dahi o an bizim atamamizi yapmasi gerekmezmiydi.
Cevap: Belediye başkaninin memur alimina ilişkin yetkileri
durumunuzda bir değişiklik yoksa, hala daha önce atandığı bildirilip ataması iptal edilmiş kişilerin açtığı dava sonuçlanmadı ise,
5-10 kez farklı başlıkta sorduğunuz aynı sorunun cevabı da değişmeyecektir.
Yukarıdaki belediye meclisi ile ilgili bilginin bulunduğu yanıt , sorunuzun yanıtıdır.
Tek yil kpss puaniyla(2015) B grubu memurluga atama yapilir mi
Bir belediye duz memur alim ilanina cikmisti belediyeyi arayip tek yil puaniylada basvuru yapilirmi dedim ewet yapabilirsiniz dediler sozlu mulakata falan girdim beni asil olarak belirlediler ancak sonradan b grubu memurluk icin cift yillarda yapilan kpss pauni gerekli oldugundan atamam olmadi iptal edip yedekleri cagirdilar bende kurumu mahkemeye verdim yd talepli dava actim talebim reddedildi. Sonrada ankara bim'e yd talebimimim reddide itiraz ettim. Bu işin sonu ne olur acaba tekrar atamam yapilirmi?