-
ben o imzayı 2001 yılında imzaladım işe ilk girerken.
şirket böyle imza attırıyor ileride tazminat vermemek icin .
ama benim evrak da bilmeyerek imzayı atdığım tarıhı yazmışlar .
benim korkum bunun farkına varmaları ve tarıhı oynayarak ileride iş den cıkış tarıhınle aynı yaparlarsa haklarımı kaybedermiyim her pazar calışdım 6 sene ben illeride haklarımı almayı düşünüyordum.bu belgeyle mahkemeye delil verebilirlermi. tşkrlr.
-
Veremezler, verirlerse de tahrifat yapıldığını belirterek itiraz edersiniz.
-
allah razı olsun sizlerden, icimi rahatlattınız
Son bir sorum daha olacak. Ben iş akdimi 2006 da mı yoksa 2007 de mi fesh eden.
benim acımdan hangisi iyi olur
hepinize teşekkürler
-
Ücretiniz yüksek ve kıdem tazminatı tavanını aşıyor olsaydı, 01.01.2007'den itibaren tavan değişeceğinden bir avantajınız sözkonusu olurdu. Ancak böyle bir durum mevcut olmadığından iş akdinizin feshinin 2006 veya 2007'de olması birşey değiştirmez.
Burada size aktardığımız bilgilerin, ön bilgi niteliğinde olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bir avukatla irtibata geçmeniz, elinizde mevcut evrakları görmesi, onun da fikrini almanız ve ihtarname aşamasından itibaren davayı takibi yararlı olacaktır. Aksi halde haklı iken haksız duruma düşmeniz de mümkündür.
Kolay gelsin, selamlar,
-
kendim işi fesh ettikden sonra işsizlik maaşı alabilirmiyim . yukarıdakı sepeplerden dolayı yoksa işverenmi cikartmasımı lazım?
-
İş akdinizi haklı nedenle feshettiğinizden, diğer şartlar da sağlanıyorsa, işsizlik ödeneğinden yararlanırsınız.
Selamlar,
-
Biraz fazla oldu sorularım ama son defa soru soracağım.
İşyerinde tatil alamamaktan tüm işciler biraz diklenmeye başladı bunu duyan patron bir şekilde size tatil vereceğim dedi daha önceleride söz vermişti ama tutulmadı? En iyi ihtimalle 2 haftada 1 gün dinlenme verecek ,vardiyalı olduğumuz icin.yada tam tatıl verse yinede öncekileri vermediği icin işfesihi yapabilirmiyim yada o an tatilim var diye yapamazmıyım? saygilar hepinize
-
Hafta tatili , işçinin dinlenmesi için Kanun'da öngörülmüş ve bu nedenle işçinin bu sürede çalışmayacağı düşünülerek , hafta tatilinde çalışılması durumunda bunun nasıl ücretlendirileceği dahi yasada açıklanmamıştır.
İşvereniniz sizi hafta tatilinde çalışmaya zorlayamaz. Geçmişte hafta tatillerinde çalışmış bulunduğunuzdan ve buna zamanında yazılı olarak itiraz etmediğinizden bu durumu öne sürerek haklı nedenle fesihte bulunmanız doğru olmayacaktır. Ancak diğer fazla çalışmalarınızın ödenmemesi yanında, hafta tatillerinde çalışmış olmanıza rağmen bunun ücretini alamadığınızı iddia etmeniz daha doğru olacaktır. Daha önce de belirttiğim gibi, konuyu bir avukatla başından itibaren gözden geçirmeniz ve gerekli adımları onun yönlendirmesi ile atmanız yararınızadır.
Selamlar,
-
size teşekürlerimi sunarım bana ayırdığınız vakıt icin
benim amacım işverenin zafından faydalanıp para koparmak değil.vardiyamda ve iş yerinde bir cok bayan calişiyor vardiye dönüşlerinde, pazar günü 8+8 saat calışıyor buda dayanılmaz oluyor.işi bırakıp gidiyorlar ve maaş alırken her hakkını aldığına dair el yazısı ile imza alınıyor.Bir pazarda 16 saat mesai var ama ücret yok maaş herşey ile beraber 380 ytl.
Haklarımızı öğrenmek ve diğerleri gibi her şeyden vaz gecerek yarılmak istemiyoruz.
hoşcakalın
-
size bir soru daha sormak istiyorum
şahitlik yapmak isteyen arkadaşlar (pazar günleri calışdığıma dair)kendi el yazısı ve imzası ile yazılı ifade verebilirmi? yoksa resmi olarak mahkeme huzurunda mı olması lazım.
sormamdaki maksat önemli şahitlerimden bazıları askere gidiyor el yazısı ile ifade verdiler işe yararmı
teşşekürler