-
Cevap: Patent ile ilgili
Hocam benim proje,hava ile çalışan motorların verimini arttırma ile ilgili.
Ama googlede bununlan ilgili bir şey bulamadım.Espacenet sitesine girip,air motor yazdım ama binlerce patent çıktı epey baktım benzerini görmedim.Ama muhtemelen eksik araştırma yaptım.
Hava ile çalışan motorların verimini arttırma ile ilgili patentlere ihtiyacım var.
- - - Updated - - -
Hocam benim proje,hava ile çalışan motorların verimini arttırma ile ilgili.
Ama googlede bununlan ilgili bir şey bulamadım.Espacenet sitesine girip,air motor yazdım ama binlerce patent çıktı epey baktım benzerini görmedim.Ama muhtemelen eksik araştırma yaptım.
Hava ile çalışan motorların verimini arttırma ile ilgili patentlere ihtiyacım var.
-
Cevap: Patent ile ilgili
Google, yanına "patent" yazarsanız size patent veritabanlarından sonuçlar getirir.
Ya da doğrudan şu linkten arayın:
https://www.google.com/?tbm=pts
Burada sadece patentle ilgili sonuçlar gelir.
Konuya fazla hakîm olmadığımdan bir şey diyemem ama, buluşunuza özel bir kelime olmalı. Patentlerde "istemler" kısmına yazılan metinde geçen ve sizin buluşunuzla ilgili kelimeleri düşünün. Yazarken Google aramanın kurallarını (tırnaklar, + ve - işaretleri, AND OR kelimeleri gibi) kullanın.
"Keyboard" AND ("black" OR "dark") -paint
gibi.
(Keyboard kelimesi geçecek, black veya dark kelimelerinden en az birisi geçecek, paint kelimesi geçmeyecek)
Ve dediğim gibi,
ne yaparsanız yapın, ileride benzerinin çıkmayacağını asla garanti edemezsiniz. Bence bir an önce başvuru yapın Çok bir para değil. "Bir Fransız almış" dediğim patenti sadece 2 ay ile kaçırdım. Saat ile hatta dakika kaçırılmış patentler var.