Cevap: Yok böyle bir taktik!!! İnsanları kışkırtıp kendisine küfretmesini sağlayan ve sonra dava açıp tazminat kovalayan birisi var.Ne yapabilirim?
Aynı kişi burada da üyeliği var, kimi zaman mağdur kendiymiş gibi, kimi zaman hakaret edilenmiş gibi kurgularla konular açıp yanıtlar aramakta, aradığı yanıtları da bulabiliyor .
Savcılığa bir dilekçe ile kişi hakkında kendisinin daha önce açtığı hakaret ve tazminat talepli davaların da incelendiğinde kişinin adaleti meşgul ettiği ve haksız kazanç elde etmekte olduğu ile ilgili şikayette bulunabilirsiniz.
Cevap: Yok böyle bir taktik!!! İnsanları kışkırtıp kendisine küfretmesini sağlayan ve sonra dava açıp tazminat kovalayan birisi var.Ne yapabilirim?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Savcılığa bir dilekçe ile kişi hakkında kendisinin daha önce açtığı hakaret ve tazminat talepli davaların da incelendiğinde kişinin adaleti meşgul ettiği ve haksız kazanç elde etmekte olduğu ile ilgili şikayette bulunabilirsiniz.
Sayın Erdoğan Bey,
Adaleti meşgul etme şeklinde bir suç tanımı yok. Ancak aşağıdaki madde geniş yorumlanırsa somut suç tipi ile örtüştürülebilir.
5237 TCK
MADDE 113.– (1) Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla, kamu kurumu faaliyetinin yürütülmesine engel olunması hâlinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Dedikleriniz gercekten cok mantikli geliyor. Peki uzlasma burosunda 2 bin lira istedim diyelim. 2 bin lirayi verdi. kimse ceza almadi. avukat masraflari ne olacak?
davayı kazanıp 2000tl tazminat almaya hak kazansanız da avukatınızla anlaştığınız vekalet ücretini zaten siz kendi cebinizden ödeyecek olduğunuzdan , uzlaşma bürosunda 2000 tl ye anlaşırsanız, avukatlık masrafları size kalacak elbette.
O zaman cok sacma. Direk tazminat davasi acmak daha mantikli olacak. Ve avukat ucreti 1.500 tl ise 2000 tl kar koyarak 3.500 tl istemek daha mantikli olacaktir ki bunu 150 farkli davasi olan birisi yapmaya devam ediyorsa suc teskil etmezmi
Bu konuda turbonun tecrübesine danışmak gerek.
arkadaşlar bu kişi benden bahsediyor
bu kişi benimle sürekli uğraşıyor. şu an ona açtığım 4 tane dava var.
bazıları demiş ceza almazsın diye ama vucuda yönelik tehditin cezası yüksektir
hakaretten dava düşse bile düşeceğini sanmıyorum tehditten mutlaka mahkumiyet alır diye düşünüyorum.bazısı ceza almazsın demiş ya. artık pes. vucuda yönelik tehdit hiç bir zaman beraatle sonuçlanmaz.
ben tuttum hakkımda iddianame hazırlayan cumhuriyet savcısını hsk ya sikayet ettim
buna benzer sorun yasadıgım savcıları bana kotu davrandıkları icin sikayette bulunmak zorunda kaldım.
savcı koskoca adliye de sırf mahkemenin kabul olması için kendi eşine gönderiyor iddianameyi.
savcıyı sikayet ettikten sonra bunu gören eşi davadan hemen elini cekti baska bir hakime dosyayı gönderdi
onun icin kimseden korkum yok
bazısı yazmış tck 113 diye. peki anayasanın verdiği anayasal sikayet hakkı ne olacak? Bir hakkın kullanılması olarak kabul edilen ihbar ve şikayet hakkı da Anayasal bir haktır. Herkes kendisi veya kamu ile ilgili konularda yetkili makamlara şikayette bulunmak ve dava açmak hakkına sahiptir.
insanlar bana sataşmasa hakaret etmese tehdit etmese neden savcılığa vereyim? delilli tespitli sikayet etmek suç değil. iftira etmek suçtur.
Hakaret nedeniyle tazminat talepli kaç farklı kişiyle davalık -savcılık oldunuz bugüne kadar ?
1 kişiye tazminat açmış durumdayım. oda reddedildi istinafta
duruma göre başkalarına da acacağım.
bir de bu arkadaşa açacağım. benimle felaket sekilde uğraşıyor.
Alıntı:
turbolineaa rumuzlu üyeden alıntı
1 kişiye tazminat açmış durumdayım. oda reddedildi istinafta
duruma göre başkalarına da acacağım.
bir de bu arkadaşa açacağım. benimle felaket sekilde uğraşıyor.
şu an yazdığınız turbolineaa dan önceki turbolinea, ozturbolinea,uzmanbey, kindst üyeliklerinizden geçmişi az çok biliyoruz,
linea turbo modeli çıkmadan önce linea iken başlayan diğer forumlardaki olaylar nedeniyle gelmiştiniz ilk , o da ilk günkü gibi hepimizin anılarında çok net duruyor.
Alıntı:
kinstd rumuzlu üyeden alıntı
...
savcılıkta müşteki sıfatıyla 200 ü geçkin dosyam olduğu için savcı gıcık kapmış olması lazım ki hakkımda bundan dolayı soruşturma başlatmış.
....
Şu mesajınızdan dolayı sormuştum aslında kaç dava var diye.
O kişi ben değilim derseniz , tabi tabi ben de Winston Churchill im diye hep bir ağızdan bağırırız valla :DD