kontratı düzenleyen emlakçı bana sadece imzalattı, bende durumun bu şekle geleceğini bilemedim. Ceza durumunda emlakcıyı şikayet edebilirmiyim ?
Printable View
kontratı düzenleyen emlakçı bana sadece imzalattı, bende durumun bu şekle geleceğini bilemedim. Ceza durumunda emlakcıyı şikayet edebilirmiyim ?
Bu işin karlısı emlakçı oldu o zaman, komisyonu alıp sıyrıldı, ne güzel iş...
Cidddi bir tazminat talebi demişsiniz bu ne kadar mesela, bu kişi hom ofis işyeri olarak tutuyor ama içeride tırnak kirpik bakım merkezi yapıyor ve içeri girip çıkan bayanın, haddi hesabı yok bunun için binadan şikayet alıyoruz, burda bi saçmalık yok mu?
- - - Updated - - -
Siz kiraya verirken , sahibi olduğunuz evde ne iş yapılacağını bilmeden mi kiraya verdiniz?
bu kadar yoğun kullanılacağını bilmiyordum, kontratı imzaladıktan sonra öğrendim tırnak ve kirpik bakım merkezi olacağını.
bana hem işyeri hemde kalacağız burada dediler, bende homofis gibimi dedim evet dediler. bilgisayardan iş yapacaklar anladım.
sonra bir baktım içeride kazı çalışması girdim sordum ne yapıyorsunuz diye bana odaya yıkama için su tesisatı çekiyoruz dediler.
işin aslını daha sonra anladım ama sonuç olarak bina yönetiminden izin alamadılar.
Ben size mantık kuralları ile bir fikir vereyim. Tabi hukuk bu mantığa uyacak diye bir şey yok.
Kiralanan mülk homeofis olarak tutuldu. Abonelik işlemlerinin bir kısmında zaten tapu ve yapı kullanım belgesi sunulur. Bu belgelerde açıkça mülkün evolarak geçtiği aşikar. Yani bu yolla mülkün işyeri olmadığı açık büyük ihtimalle aboneliklerde ev yani konut diye beyan edilmiştir. Kiracının bu durumu bilmeme ihtimali yok. İkincisi işyeri ruhsatı işyeri sahibinin alması gereken belgedir. Bir nevi izindir. Sizin bu belgeyi sağlama zorunluluğunuz yok. İşyeri açılırken ilk alınması gereken belgedir. Aslen home ofis için ruhsat bile gerekmemekte(diyebiliyorum araştırınız.) tapuda işyeri olarak geçse bile ruhsat için garanti veremezsiniz. Tüm bina sakinlerinden imza gerekli ve bu belgeyide belediye veriyor. Üçüncüsü home ofis, ev olarak kullanılan meskenin bir köşesinin veya odasının iş için kullanılmasını temsil eder. Müşteri ağırlamak, fiili mal alım satımı ve fiili hizmetleri home ofis tanımı kapsamaz.
Bu şartlar altında keyfi bir tahliye söz konusu olmadığından 1 yıllık kontrat gereği kalan kiraları talep edemezseniz bile konutunuzun eski haline getirilerek tahliye edilmesini ve oluşan zararda sorumluluğunuzun olmadığını söyleyebiliriz.
CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dairemi eski haline getirip çıksın zaten tek kuruş istemiorum.