"Sırf pislik olsun diye dilekçe yazıp fotosunu Cimer'e gönderip bize boş zarf göndermiş" derlerse? :)
Bunun KEP ya da Noterden göndermek dışında bir garantisi olmayacağını düşünüyorum.
Printable View
"Sırf pislik olsun diye dilekçe yazıp fotosunu Cimer'e gönderip bize boş zarf göndermiş" derlerse? :)
Bunun KEP ya da Noterden göndermek dışında bir garantisi olmayacağını düşünüyorum.
Sadece banka değil, her kurum kamuya hizmet veriyordur o mantıktan. Özel bir bankanın dilekçe alma zorunluluğunu dilekçe verme hakkına bağlamak bence mümkün değil. Belki BDDK'nın bir düzenlemesi vardır. Ya da Bankacılık Kanunu'nda.
Boş zarf gönderdi diyebilirler diye cimerden yazıyorum.Çünkü cimerden yazdığım taktirde ilgili bankaya isteğim iletilmiş olacak, saat ve tarih olarak ne zaman yazdığım da belli. Cimerde istek kısmını işaretleyerek yazı kısmına dilekçedeki yazının aynısını yazıyorum, ek kısmınada dilekçenin fotoğrafını ekliyorum.Ptt den boş zarf çıktı deseler bile cimerde yazdığım yazıda cayma hakkı süresi dolmadan isteğimi bankaya iletmiş oluyorum.Yani ben cimerden yazılan dilekçenin de geçerli olduğunu düşünüyorum.En son ziraat bankasına dilekçe yazdım iadeyi kabul etmediler şuan tüketici hakem heyetine başvuru yaptım
- - - Updated - - -
Bankaların dilekçe alma zorunluluğu hakkında bilgisi olan bir hukukçu yazarsa öğrenmiş oluruz.
Dilekçeyi elden götürdüğün zaman almayabilir ama noterden yazdığında zorunlu olarak alacaktır.Noter masraflı olduğu için tavsiye etmiyorum.
Cimerde de başvuru yapılırken ihbar, şikayet, bilgi edinme, istek, öneri seçenekleri vardır.Oradan istek seçeneğini işaretleyip dilekçeye yazacaklarını cimer başvurusuna yazarsan bu kez cimerden gönderildiği için dilekçeyi isteselerde istemeselerde almış olacaklar.