Cevap: Hisseli Tapu ve üzerine diğer hissedarca bina yapılması
Teşekkürler bu daha net oldu. Bir düzeltme .Evet hisse ortağı babam.Bende vekalet aldığım için ben diyerek olayı kendi sorunum yaptım. Burda elbette hak aranmadı görünüyor.Halbuki dönem dönem bu konu gündeme gelsede hem annemin ,hemde babamın 2 taraflı akrabası olunca paragözlük yapılmayıp akrabalık samimiyeti ile gelen bir süreç. Tabi tayinlerle İstanbulda olunamamanında bu konuda ihmalkarlığı da var. Burada 50 yıl önce alınan 100'er m2 den oluşan arazinin, 27 sene önce üzerine 100 m2 bina yapılırken mevcut alan içindeki şekilsizlikten binanın etrafında 5m2, 7m2 lerin toplamı da 20m2 yapıyor ve kalan alan ise '''yol''' ve belediye payı olarak zaten bizim için en ufak bir kullanma şansı bırakmadı.Evet '''sizde yapsaydınız'''ın yanıtı ''' istesekte yapacak yer yok ki'''' dir. Burda önerilen 70 bin teklifi vardı, benimde söylemim üzerine 100 bin tl ye yükseldi. Dediğiniz,önerdiğiniz 2 yoldan piyasa değeri konusunu dikkate alıp, tabi uzlaşı olursa işi uzatmadan bitirme adına, ''''piyasa fiyatı''' nın itiraz edilmeyecek bir tesbit yöntemi veya belirleme makamı, site adresi varmıdır. Tekrar size zahmet verdiğim için özür diliyorum.Ama çok güzel bilgiler alıyorum.Adalet MYÖ öğrencisi olarakta mutluyum,severek burdayım.Sağolun varolun.
Alıntı:
''''piyasa fiyatı''' nın itiraz edilmeyecek bir tesbit yöntemi veya belirleme makamı, site adresi varmıdır.
resmi bir yontem bakiyorsaniz, gayrimenkul değerleme şirkertleri var,
bu şirketleri daha çok bankalar kredi verir iken kullanmaktadir değerini belirlemek için.
bu tarz bir yöntem kullanılabilir..
İtiraz edilemeyecek rakamın belirlenebileceği tek yol ortaklığı sonlandırma davası sonucu ihale ile satışla bulunabilir, bu nokta artık en son noktadır, geri dönüşü yoktur.
Onun dışında siz deseniz burasının değeri 100.000tş/mt2 diye, o dese 10krş bile etmez aynı şeydir.
İtiraz dilemeyecek rakamı siz kendi aranızda belirleyebilirsiniz ancak.
Piyasası şudur ver paramı al hisseni dediğinizde, iş pazarlığa dönecek, karşılıklı itirazlarla bir noktada buluşursanız ne ala. Buluşamazsanız, ihtar ile el atmanın önlenmesi davası açıp hissenize taşan kısmın yıkılmasını da talep edebilirsiniz.
Ondan alamadığınız daha iyi bir rakama bir başkasına satabilirsiniz, yapabileceği en fazla o kişiden size ödediği bedeli ödeyerek geri alabilmek olur.
Sayın Erdoğan Kırcalı zaman ayırıp sabırla sorularıma yanıt vererek bana yol göstermeniz nedeniyle sğükranlarımı sunuyorum. Boş biri iken bu konuda önümü görmemi sağladınız. Sağolun varolun. saygılar.