Özür dilerim , bir yanlışlık olmuş. Dosyanın iddaanamesini ve suçlamayı okudum , sarkıntılık değil cinsel taciz'e giriyormuş. Böyle bir durumda bile sicilime yazılması benim için çok kötü olur. İspatlamam lazım art niyetli bir şey yapmadığımı.
Printable View
Özür dilerim , bir yanlışlık olmuş. Dosyanın iddaanamesini ve suçlamayı okudum , sarkıntılık değil cinsel taciz'e giriyormuş. Böyle bir durumda bile sicilime yazılması benim için çok kötü olur. İspatlamam lazım art niyetli bir şey yapmadığımı.
Laf atmak bile cinsel taciz olmuş vaybe gayet dikkatli olmak lazım
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam laf atmak tabiiki taciz , bunu savunmamalıyız. Fakat benim suçlandığım konu aracın içinde uygunsuz bir pozisyonda bulunmak. Ben tck 103'ten yani istismardan sevk edileceğimi düşünüyordum (Polis sarkıntılık demişti çünkü) , fakat dosyayı incelediğimde tck 105'ten (taciz) sevk edildiğimi gördüm. Ayriyetten savcı 53/1 ile hapis yatmamı talep etmiş.
Hukuk çok derin bir alan , bizler ancak yüzeysel bakarak yorumluyoruz. O yüzden hukukçular daha iyi bir yol gösterir her zaman.
Maalesef, ceza hukuku sadece kanun maddelerini okuyarak anlaşılabilecek bir konu değil.
Sayın sarıalevin "sarkıntılık" denince bunu okuduğu kanun maddelerinden TCK 103 ile eşleştirmesi de buna iyi bir örnek.
Tabii ki iddianamede 103 yerine 105 ile suçlanması daha az ceza ile muhatap olması açısından olumlu bir durum.
Ancak kimse suçsuz yere ceza almak istemez. TCK 105 ile yargılanacak olması büyük ihtimalle mahkum olmasa bile hapis yatmadan kurtulma olasılığına işaret ediyor. Ayrıca şikayete bağlı bir suç olduğu için mağdurun ailesinin şikayetten vazgeçmesi halinde ceza verilmez.
Eğer böyle bir imkan yoksa, hangi hareketinin sarkıntılık olarak yorumlandığına, buna dair ne gibi kanıtların bulunduğuna ve bu hareketi yaptığı takdirde suçun unsurlarının oluşup oluşmadığına bakmak gerekir.
Dolayısıyla ceza mahkemesindeki savunma esasen hayli teknik bir konudur.
Bu nedenle sayın sarıalev'e davayı konusunda uzman bir ceza avukatı ile takip etmesini tavsiye ederim.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.