-
Cevap: Miras hukuku
Merhaba dededen kalan taşınmazlar babama intikal etti.babamlar 8 kardes.birkismi hayatta değil.tasinmazlarin paylaşımı için dava açıldı fakat paylasilamadi.ve mahkeme satışa karar verdi.fakat kimse ilgilenmediği için satış olmadı.abim 2017 onikinci ayda avukat aracılığıyla kesin satış için dava açtırıp bilirkişiye taşınmazların kıymet takdirini yaptırıp evraklar adresimize geldi kime ne kadar para düşeceği kaç metrekare yerdusuyor hepsini hesaplamislar.fakat satışı abim askıya aldırmış satış olmicakmis.sorum babam hayatta değil annem ablam abim ve ben.bana 4/1 hisse düşüyor ben bu hissemi 3 bir şahısa ederi karşılığında satmak istiyorum böyle bişey mümkün mü.tesekkurler kolay gelsin
-
Arkadaslar banada yardimci olurmusunuz dedemin 100 donum tarlasi var babam iki kardes 1 kiz kardesi var dedemin tarlalarinin 50 donumunu babam satin almis zaten ama o zaman dedemin uzerine yapilmis tapular simdi geri alicaz fakat mirasci kardes dede oldukten sonra tapuyu bozamamasi icin ne yapmaliyiz
Hocam banada yardimci olurmusunuz dedemin 100 donum tarlasi var babam iki kardes 1 kiz kardesi var dedemin tarlalarinin 50 donumunu babam calisarak satin almis zaten ama o zamanlar dedemin uzerine yapilmis tapular.simdi geri alicaz fakat mirasci kardes dede oldukten sonra tapuyu bozamamasi icin ne yapmaliyiz