Cevap: Sahibinden.com dolandırıcı sıfatında yargılanıyorum
suç tarihi ne görünüyor? temmuz 2016 dan önce mi sonra mı? eğer önce ise daha lehinize olur zira denetimli serbestlik kapsamı daha geniş, 5 yıla kadar alınan ceza denetimli serbestliğe girebiliyor.
Alıntı:
cemalgurler rumuzlu üyeden alıntı
suç tarihi ne görünüyor? temmuz 2016 dan önce mi sonra mı? eğer önce ise daha lehinize olur zira denetimli serbestlik kapsamı daha geniş, 5 yıla kadar alınan ceza denetimli serbestliğe girebiliyor.
Henüz 19.03.2018 tarihinde dava açılmış e-devletten gördüm tebligat bile gelmedi daha.02.07.2018 tarihine duruşma günü verilmiş Ankarada
- - - Updated - - -
Alıntı:
En büyük tedirginliğim tutuklu yargılanmak eve gelip beni almalarından korkuyorum. Şayet tutuklu yargılanırsam karşı tarafın zararını karşılamak için hiçbir şansım kalmayacak.
sorduğum suç işlenme tarihi. fiilin tarihi. genişletilmiş denetimli serbestliğe girip girmediğini belirleyen suç tarihi. dava tarihi veya mahkeme tarihi duruşma tarihi değil. suçun tarihi dediğim tarihden önce mi sonra mı.
671.KHK ile 01.07.2016 dan önce işlenen suçlarda suça göre 5 yıldan az ise denetimli serbestliğe denk gelebilir.
Alıntı:
sorduğum suç işlenme tarihi. fiilin tarihi. genişletilmiş denetimli serbestliğe girip girmediğini belirleyen suç tarihi. dava tarihi veya mahkeme tarihi duruşma tarihi değil. suçun tarihi dediğim tarihden önce mi sonra mı.
671.KHK ile 01.07.2016 dan önce işlenen suçlarda suça göre 5 yıldan az ise denetimli serbestliğe denk gelebilir.
2017 yılının ortaları
kaç tane telefon/müşteki söz konusu? şu anda en mantıklısı zararları karşılamak ki ceza düşebildiği kadar düşsün.
Alıntı:
kaç tane telefon/müşteki söz konusu? şu anda en mantıklısı zararları karşılamak ki ceza düşebildiği kadar düşsün.
Şu an 2 tane şikayet var 1 tanesinin mahkemesi açıldı. Kaç kişinin ürünü gönderilmedi bilmiyorum. Şikayetlerin devam edip etmeyeceği hakkında hiçbir fikrim yok.
Peki mahkeme açılmışken ve adresim belliyken beni tutuklu yargılama olasılıkları yüksek mi?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Bu arada 2 şikayet demiştim 1 tanesi icra açtı diğeri yani mahkemesi açılan direk savcılığa verdi
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
İşte püf nokta alt sınırla üst sınır.Alt sınır denetimli serbestlikten faydalanıp 1 gün ceza evine gidip imza atıp gelmek/para cezası.Üst sınır ceza evi demek.Alt sınır için mağdurların şikayetlerini geri almasına bakıp, mahkemede de yanlış anlaşılma olduğunu, iletişimsizlik olduğunu belirtmek, pişmanlık göstermek.Bu ifade ve şikayetin/şikayetlerin devam etmesi, cezayı alt sınırdan uzaklaştırır.7 yıl yendiği an ciddi bir süre ceza evi anlamına geliyor.Her ne olursa olsun avukat yardımında ısrar ediyor, duruşmanızda şans diliyorum.
Alt sınır bile (3 yıl) olsa suç yılı 2017 olduğu için denetimli serbestlikten faydalanıp 1 günde çıkamaz diye biliyorum, yanlış bilgi vermiş olmayayım.
Alıntı:
Alt sınır bile (3 yıl) olsa suç yılı 2017 olduğu için denetimli serbestlikten faydalanıp 1 günde çıkamaz diye biliyorum, yanlış bilgi vermiş olmayayım.
Cemal bey lütfen soruma cvp verebilir misiniz inanın hiç bilgim olmayan konular ve çok tedirginim haketmiyorum bunu ama şu an mahkeme günü gelmeden tutuklanma ihtimalim var mı lütfen bildiğiniz kadarıyla bana yanıt verin
ben sanmıyorum çünki duruşma sonrası bile tutuklama çıksa istinafı var temyizi var. sizin durumunuza çok benzer bir dava vardı bu forumda, duruşmalar sürüyor sonunda hapis çıkıyor 3 seneden fazla, temyize gidiyor temyizde de ceza çıkınca tutuklanma oluyordu.
Alıntı:
ben sanmıyorum çünki duruşma sonrası bile tutuklama çıksa istinafı var temyizi var. sizin durumunuza çok benzer bir dava vardı bu forumda, duruşmalar sürüyor sonunda hapis çıkıyor 3 seneden fazla, temyize gidiyor temyizde de ceza çıkınca tutuklanma oluyordu.
İnşallah çok teşekkür ederim