Cevap: Baba için reddi miras, dedeyi de kapsar mı?
[QUOTE=vatandasanne;611882]Sn Yusuf Selçuk Ateşkan,
Cevabınız için çok teşekkürler.
Ancak eşimin reddi miras yapmasından sonra çıkartılan veraset ilamında (eğer eşim red etmeseydi ona kalacak olan hissenin) 4/1 bana-4/3 oğluma olarak yazılmış.
Normalde gelinin kan bağı yok, miras kalmaz deniyor. Acaba hakim hatalı karar mı verdi. Bunu düzelttirmek için başvurumu yapmak gerekir ? Gelin olarak bana kalan mirası bende red edebilir miyim.?
Bu durumda çıkartılan veraset ilamının değişmesi gerekecek. Tekrar tüm işlemleri yeniden mi yapacağız, yoksa ilk mahkeme kararına ekletme yapabilirmiyiz
reddi miras yapılınca babaanne ve hala mirası ne olur
iyi geceler,
Sayın Av. Yusuf Selçuk Bey kafamı karıştıran iki konu var danışmak isterim.
2012 yılında babam vefat etti ve banka kredi borcundan dolayı reddi miras yapmak zorunda kaldım.
1-babaannem hayatta dedemden kalan evde hissesi mevcut vefat etmesi durumunda bana miras hakkı düşer mi?
2- halam bekar ve çocuksuz halamın vefatı durumunda bana miras düşer mi?
kişilerin ölümü durumunda yasal olarak direk mirasçı görünür müyüm yoksa dava açmak gerekir mi?
şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar
Cevap: reddi miras yapılınca babaanne ve hala mirası ne olur
Alıntı:
01nurse rumuzlu üyeden alıntı
iyi geceler,
Sayın Av. Yusuf Selçuk Bey kafamı karıştıran iki konu var danışmak isterim.
2012 yılında babam vefat etti ve banka kredi borcundan dolayı reddi miras yapmak zorunda kaldım.
1-babaannem hayatta dedemden kalan evde hissesi mevcut vefat etmesi durumunda bana miras hakkı düşer mi?
2- halam bekar ve çocuksuz halamın vefatı durumunda bana miras düşer mi?
kişilerin ölümü durumunda yasal olarak direk mirasçı görünür müyüm yoksa dava açmak gerekir mi?
şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar
1- Düşer.
2- Aksine vasiyetname yapmazsa düşer.
Vefat ile birlikte mirasçılık kendiliğinden kazanılır. Ancak mirasçıları ve paylarını gösteren mirasçılık belgesini (veraset ilamını) ya sulh hukuk mahkemesinde dava açarak ya da noterden alabilirsiniz.
Teşekkürederim iyi çalışmalar saygılar
öncelikle iyi çalışmalar Selçuk bey
daha önce yazdığım konuyla ilgili yine bilgi almak istiyordum babaannem vefat etti. babamın vefatından sonra 2012 yılında reddi miras yapmıştım. babaannem için veraset ilamı çıkarken babası yaşamayan torun direk mirasçı olarak çıkarmı yoksa benim bir başvuru yapmam gerekiyormu. ben ailemden uzakta yaşıyorumda o yüzden merak ettim
Alıntı:
01nurse rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle iyi çalışmalar Selçuk bey
daha önce yazdığım konuyla ilgili yine bilgi almak istiyordum babaannem vefat etti. babamın vefatından sonra 2012 yılında reddi miras yapmıştım. babaannem için veraset ilamı çıkarken babası yaşamayan torun direk mirasçı olarak çıkarmı yoksa benim bir başvuru yapmam gerekiyormu. ben ailemden uzakta yaşıyorumda o yüzden merak ettim
Veraset ilamı mirasçılardan biri tek başına başvurabilir. Tüm yasal mirasçıların isimleri ve payları görünür.
Siz de bulunduğunuz yerdeki notere giderek veraset ilamı almak suretiyle mirasçı olduğunuzu teyit edebilirsiniz.
teşekkürler avukat bey iyi çalışmalar dilerim.