Cevap: Emekli Gelir, Aylık Ve ödeneklerin Haciz Yasağı
Algılamakta zorlandığınız yada anlamak istemediğiniz kısım sanırım şu;
kaynak emekli maaşı olsa ve o paranın bulunduğu hesap emekli maaşının kurum tarafından ödendiği hesap olsa da;
haciz konulamayacak olan kısım sadece emekli maaşı kısmı olur.
O hesapta 1500 tl emekli maaşlarından artarak birikmiş miktar olsa ve 1000 tl de yeni dönem emekli maaşı olarak yatmış olsa, haciz edilemeyecek kısmı o son yatan emekli maaşı kadardır, birikmiş 1500 tl kaynağı sgk ödemesinden artan miktarlar da olsa, sonuçta artan miktar, yani birikimdir, haczinde de yasalara uygun olmayan bir durum yoktur.
Alıntı:
uglylove rumuzlu üyeden alıntı
Konuyu daha fazla dagitmadan asil soylemek istedigim sey: Kanun maddesini yukarıya ekledim. Kanun su bu hesap diye zaten bahsetmiyor.Emekli gelir, aylik ve ödenekleri diyor ve haciz yasagi oldugunu anlatiyor.SGK'dan emekli odemesi olarak yapilan para illa su hesapta TL olarak duracak veya bu hesapta doviz olarak duramaz veya altın hesabinda altin olarak duramaz diye bir kisitlama yok kanun maddesinde.Aksi bir duzenleme varsa madde belirtilmesi sartiyla bunun uzerinden kounusmak isterim.
Eklemeyi unutmuşum.
Evvela şahıs döviz hesabı açarak, kendi şahsi hesabını oluşturmuştur. Bu şahsi hesaplar paranın nereden geldiğine bakılmaksızın haczedilebilir. Buna emsal olacak yargıtay kararı mevcut olması lazım, bulursam sizlerle paylaşırım.
Bir defa böyle bir şeyi elbette rica edebilirsiniz(kanun maddesi yazın, yorum yazmayın vs.) ancak isteyen bu özgür forumda konuyu istediği şekliyle ele alabilir.Yazdıklarınızın subjektif ve mantıkla çelişen yerleri açıkça görülmekle beraber gene çokça dikkatimi çeken, kıt kanaat geçinen nafaka ve kredi ödemeleri olan birinin maaş alıp pazar alışverişi için arttırdığı bir yemek parası kadar miktarla 50-100 TL diyelim dolar alıp 3-5 gün sonra gene o parayı bozdurarak pazar alışverişini yapması.Ya zaten alım satımda 3-5 TL si gidecek kurda da aşağı yönde bir hareket olsa 100 TL olacak 90 TL bu ne iş anlamak her halde mümkün olmasa gerek.
Konu 100 metreden her okuyanın görebileceği açıklıkta.Ama işinize gelmediği için görmemekte diretiyorsunuz.Sizi ikna etmek gibi bir amaç veya derdimiz yok.Anlamasanız da, işinize gelmese de, bir yerlere itiraz etseniz de, hatta çıkıp sokaklara bağırsanız da bu değişmeyecek ve kanuni kesintiler yapılacak.Bizim amacımız doğru olanı olanı forumumuza yazmak ve benzer durumda olan veya merak eden herkese bir fikir sağlamak.Esenlikle..
İyi akşamlar,forumda yeniyim, nereye yazacağımı bilemediğim için kusura bakmayın.Benim sorum emekli maaşımdan muvafakiyetimle (eve hacze gelen icra memurlarının imzalattığı belgeyle) maaşımdan 6 aydır maaşımın 1/4 oranında kesintim oluyor.Ancak sadece emekli maaşım olduğu için kira ve 2 çocuk okuttuğum için çok zorlanıyorum.Benim öğrenmek istediğim bu kesintiyi icradan kaldırma durumum olabilirmi.Cevaplar için teşekkürler.