Cevap: 16 aylık Bebeğimin yediği krakerden poşet çıktı
Hukuk ulkeleriyle bizim gibi ulkeleri ayiran en buyuk fark aslinda bu topikte yatiyor,birisi cikmis yol yordam gosterecegine hemen konuyu acani suclamis :) tam ortadogu kafasi.
Abd de sarhosken tufegi eline alip patlatan kisi ayildiginda mahkemeye basvuruyor bu tufegi yapan firma neden sarhoslar icin ozel emniyet kilidi taktirmadi diye dava aciyor ve mahkeme tarafindan hakli bulunup tazminat kazaniyor bizim ulkemizde olume neden olabilecek bariz bir hata yapiyor gıda ureticisi firma ama onlar degil son tuketici haksiz oluyor :)
Bu kafayla biz daha 250 sene bekleriz maalesef ab ye girmek icin...
SS4G9 Mira cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alıntı:
green16 rumuzlu üyeden alıntı
Hukuk ulkeleriyle bizim gibi ulkeleri ayiran en buyuk fark aslinda bu topikte yatiyor,birisi cikmis yol yordam gosterecegine hemen konuyu acani suclamis :) tam ortadogu kafasi.
Abd de sarhosken tufegi eline alip patlatan kisi ayildiginda mahkemeye basvuruyor bu tufegi yapan firma neden sarhoslar icin ozel emniyet kilidi taktirmadi diye dava aciyor ve mahkeme tarafindan hakli bulunup tazminat kazaniyor bizim ulkemizde olume neden olabilecek bariz bir hata yapiyor gıda ureticisi firma ama onlar degil son tuketici haksiz oluyor :)
Bu kafayla biz daha 250 sene bekleriz maalesef ab ye girmek icin...
Sayın green16,
Anayasa ve yasalar yapılırken o ülkenin sosyal, ekonomik vb tüm gerçekleri göz önüne alarak yapılıyor. Başta da söyledim, bizim tazminat sistemimiz batılı ülkelerdeki gibi gelişmiş değil diye. Neden böyle? Çünkü nasıl yönetilmeye layıksanız öyle yönetilirsiniz.
Sayın Svd60 adlı yakınan üye batıda bahsettiğiniz türden tazminatlar alınabildiğini duyduğu bildiği için acaba böyle bir şey ülkemizde de mümkünmüdür diye merak etmiş sormuş. Erdoğan bey de ülke gerçeklerini ve açılması olası böyle bir davadan hiçbir ciddi sonuç alınamayacağını bildiği için kısa yoldan kendisine daha dikkatli olması dışında yapılabilecek pek bir şey olmadığını bildirmiş. Hukukçu olarak ben de böyle bir davadan pek, belki de hiç sonuç alınamayacağını düşünüyorum. Bu ülkede ölen bir insanın canına ne değer biçiliyor ki, böyle bir olayda ciddi bir değer biçilebilsin?
Ülkemizdeki hukuki gerçekleri göremeyen, bilim yerine üfürük, muska, büyü, nazar, kurşun dökmekten bahseden Sayın Mücahit İslamoğlu gibi insanların sayısı azalıp bilime inanan insanların sayısı arttıkça biz de çağdaş anlamda bir demokrasi ve hukuk sistemine kavuşuacağız.
Peki bu mümkün müdür? Olabilir. Zaman içerisinde insanların düşünceleri değişebilir. Çağdaş 1960 Anayasasının bu millete "bol geldiği!" gerekçesiyle yerine hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı 1982 Anayasasını % 92,5 oyla kabul ettiren darbeci Kenan Evren'in cenaze namazında kaç kişi vardı?
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Mücahit beyin bilimden uzak, ülkemizdeki hukuk gerçekleri ile örtüşmeyen önerilerine teşekkür edeceğinize
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Ülkemizdeki hukuki gerçekleri göremeyen, bilim yerine üfürük, muska, büyü, nazar, kurşun dökmekten bahseden Sayın Mücahit İslamoğlu gibi insanların sayısı azalıp bilime inanan insanların sayısı arttıkça biz de çağdaş anlamda bir demokrasi ve hukuk sistemine kavuşuacağız.
Alıntı:
green16 rumuzlu üyeden alıntı
tam ortadogu kafasi.
erdoğan bey ben karavelioglu ve green16 dan şikayetçiyim
karavelioglu bana gerici yobaz demeye getirerekten hakaret etmiş
green16 da size ortadoğu kafalı diyerekten hakaret etmiş
Alıntı:
Mücahit İslamoğlu rumuzlu üyeden alıntı
erdoğan bey ben karavelioglu ve green16 dan şikayetçiyim
karavelioglu bana gerici yobaz demeye getirerekten hakaret etmiş
green16 da size ortadoğu kafalı diyerekten hakaret etmiş
Size mi demişim dönün bi daha okuyun.
Sayın Mücahit Bey,
Benim sözlerimde hiçbir hakaret unsuru yok. Sadece üfürük, muska, büyü, nazar, kurşun dökme gibi düşüncelerin çağdaş düşünceler olmadığı belirtilerek eleştiri yapılmış, siz de bunu "gerici, yobaz" demek istemiş diye algılamışsınız.
"Ortadoğu kafalı" sözünde de hakaret unsuru yok. Dünya üzerinde bir bölgede yaşayan insanların genel düşünce tarzını ifade etmek için kullanılmış.
Ancak örneğin "eşşek kafalı" "bidon kafalı" gibi sözler söylenmiş olsaydı. Bunlar salt hakarete yönelik olduğundan kuşku yok ki, hakaretti.