Cevap: hocanın öğrenciyi rencide etmesi
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Hukuki olarak hakaret yok, bir işte çalıştığın için derslere çalışmıyorsun denmiş, yani burdan zorlama bi yaklaşımla bile mahkemelik bir şey çıkarılamaz.Kişiler zaman zaman birbirlerine karşı sert konuşmalar yaparlar, birbirlerini üzerler gün içinde birden fazla kez dahi yaşanabilir bu.Benim kalbimi kırdı, canımı sıkti, üzdü diye mahkemelik olsak yada hukuki bir sonuç alabilsek işi gücü bırakıp mahkemelerde yatıp kalkmamız gerekir.Özetle burdan bir şey çıkmaz.
Ayrıca engin bey ben projemi asar asmaz verdiği cevap ''bakmaya gerek varmı ? '' diyor.Bu kişi bu kurumdan maaş alıyor.Diğer hocalar en azından yaptığım çizimlerle ilgili bilgi veriyor.Bu kişinin burda yapmaya çalıştığı şey beni küçük düşürüp rencide etmek olarak yorumladım ve rahatsızlık duydum.ama yanıtlardan anladığım kadarıyla hukuki bir süreç olmaz bu olaydan.yanıtlar için teşekkürler
Cevap: hocanın öğrenciyi rencide etmesi
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Ceza hukukunda suç teşkil edilen fiiller dar yorumlanır.
Yorum yoluyla suç teşkil edilen fiillerin kapsamı genişletilemez.
Bu nedenle ne TCK 123'ün ne de diğer TCK maddelerinin kapsamına giren bir fiil yok.
Biraz geniş yorumladım, zaten kesin dil kullanarak beyan yazmadım. Sadece aleni bir fikir açıkladım.
Kesin bir düşünceye varsaydım ifadelerimde kesin bir dille yazardım.
Bilgilendirme için gönülden teşekkür ediyorum.