Cevap: Aldatma dolayısıyla eşimden ayrılacağım
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Öyle algılandığının farkındayım, kendimi ifşa etmemek adına anlatamadığım birden fazla olay var. Aldatılmama olasılığı bile yok, %100 aldatılıyorum. Gecenin yarısında belirttiğim kişiye seni seviyorum ve söyleyemediğim cinsel içerikli birçok mesajın başka nasıl bir açıklaması olabilir? Buradan net kendimi anlatamıyorum, bu sebeple sanki eşim haklı, ben mal kaçırıyormuşum izlenimi veriyorum, bunun farkındayım. Dediğiniz konuya gelincede, evet böyle bir şey yapacağım. Böyle bir olay birden fazla kez yaşandı, daha hafif düzeyde. Affettim. Artık dayanamıyorum ve kaldıramıyorum, bana defalarca böyle ihaneti yapan birine, sen başkalarıyla yazışırken, buluşurken, ben eşek gibi çalıştım, buyur evimin yarısı, üstünede bir araba vereyim mi diyeceğim? Vermemek için elimden geleni yapacağım, bu durumda teorik yaklaşmak yerine birazcık empati yaparsanız eminim ki sizde aynı şeyi yapardınız. Evde bir eş değil, hain beslemişsiniz bunca yıl.
Empati?
Hadi yapalım, o kararı verecek hakimle empati yapalım.
Kanun diyor ki;
2002 den sonra başka şekilde düzenlenmiş bir mal paylaşımı anlaşması yoksa, evlilik birliği süresince elde edilen yeni kazanımlar ORTAK KAZANIMDIR.
Aldatma, çok kuvvetli delillerle ıspatlanıyor evet boşanabilirsin ama aldatılmış olman evlilik birliği içinde edindiğiniz yeni kazanımları seni aldatan kadından KAÇIRMA HAKKI KAZANDIRMAZ. Boşanırsın, aldatılma nedeniyle tazminat talep edersin.
Borç kişiseldir, borcu alan sensin, ödemesi gereken de sensin, aldığın parayı kimin için ne şekilde harcadığının bir önemi yoktur, aldığın borcu ödemek senin yükümlülüğündür, eşinin senin aldığın borçları ödemek gibi bir yükümlülüğü yok.
Bakınca hakim de sanki bunları söyleyecek size , mal kaçırmanızla ilgili olarak.
Zina veya hayata kast nedeniyle boşanma hâlinde hâkim, kusurlu eşin payının hakkaniyete uygun olarak azaltılmasına veya kaldırılmasına karar verebilir.
Yani böyle muvazaalı işlemler yapmak yerine zina fiilini ispatlar ve zina nedeniyle boşanma davası açarsanız, veya eşinizi zina nedeniyle boşanma yerine anlaşmalı boşanmaya ikna ederseniz edinilmiş mallarınızdan vermenize gerek kalmaz.
Bu işi yapmadan önce bir avukata başvurmanız en doğrusu olurdu. Gecikmeden başvurursanız hak kaybına uğramadan hala bir şansınız olabilir.
Bir defa aldatılma durumuyla mal kaçırma durumunu birbirine karıştırmayın.Yasal olarak kanunda yazan mal paylaşımına tabisiniz.Aldatıldığınızı ispat ederseniz karşı taraf kusurlu olur ve tazminat nafaka vs. durumlarında avantajlı taraf olursunuz.Ama bu mal kaçırmanın haklı görülmesini sağlamaz.
Bu yaptığınız hiç bir işe yaramayacak, malınızın tamamını riske edecek masraflı bir hareket olmuş.Tamamen haklı çıkabilecekken bu haraketle dava ortada bitebilir.Bunun bedelide tazminat alamadan hatta nafakadan bile yırtamadan malları bölüşmek olabilir.Mahkemenin adeletini bırakıp kendiniz adelet sağlama(madem aldattı malların hepsi benim olur) yolunu tutmuşsunuz.Boşanmalarda haksız taraf yoktur kime sorsanız haklı ve mağdur taraftır.O yüzden tek taraflı anlatımla empati yapmak veya çok haklısın iyi yapmışsın demek hoşa gidebilir ancak okuyan kimsenin işine yaramayacaktır.Dediğim gibi avukat yardımı yerinde olacaktır.
normal vatandaş hukuk sisteminin sihirlii olduğunu ve "ben ne biliyorsam düşünüyorsam hakimde öyle düşünür " zannediyor.
Hakim dediğimiz görevli sizin ne yaşadığınızı neleri tecrübe ettiğinizi bilmez. sizi dinlemez bile iddalarınızı yazarsınız dilekçenize bu iddaların kanıtlarına bakar. kanıtsız hiç bir idda bir hakim için önemli değildir dikkate alınmaz. sizin olayınızda kanıtlar neler olabilir ? tanık ifadeleri telefon kayıtları watsapp facebook gibi iletişim araçlarıyla yapılmış yazışmalar .sizin olayda anladığım kadarıyla telefon kayıtları var. buda karşı cinsten biriyle sürekliliği olan ve uzun süren telefon görüşmeleri varsa hayatın olağan akışına ters görülürse sadakatsizliğe işaret eder evlilik birliğinin temelden sarsılması nedeni sayılacak kanıtlardır.zina kusuru yükleyebilmek için zinaya işaret eden veya ikrar olan yazışma resim veya eve gece birini aldığını gören bir tanık ifadesi gerektirir.
diğer taraftan karşı taraf bakalım neler anlatacak . doğru yalan bi çok idda ile karşınıza çıkılabilir. şiddet uyguluyordu hakaret ediyordu diye bir iddada bulunabilir tanık ifadesiylede ispat yoluna gidebilir. hakim tanık ifadelerini alır bir kanaat oluşturur .
ev araba arkadaşa devir konusunda ise diyelim evi bedeli karşılığı birine sattınız ( umalım ki mal kaçırma olarak değilde ihtiyaç nedeniyle satıldığı varsayılsın) bu paranın yarısı yasal olarak eşinize aittir. zina ve hayata kast etmek dışında bu pay azaltılamaz paydan mahrum edilemez. hakim kanunların gereğini yapar.hakim bunu dikkate almasa vicdanıyla bir kanaat kullansa bile bu karar zaten bozulur.
ha adalet bu mu ? diyebilirsiniz. bir kadın kocayı aldatacak sonra malın yarısını götürecek. dikkat etmediğiniz şey o malın yarısının aslında onun olduğunu unutmanızdan veya bilmemenizden kaynaklanıyor. bu kusurun bedeli tazminat talebinizle ödetilir. malları kurtarma derdine düşmeden önce karşı tarafın kusurlarını ispatlamaya odaklanırsanız iyi olur. yoksa yarısını kurtarayim derken malların tamamından olabilir üstüne tazminat ve nafaka gibi bi o kadar daha ağır sonuçlar alabilirsiniz.