Cezalar belirlenirken, işlediği suça bakılır. Askere gidip gitmeyeceğine ve yaşına (yetişkin ise) bakılmaz. Dolayısı ile hakim işlenen suçu değerlendirecektir.
Printable View
Ben de Ayberk bey gibi düşünüyorum.
2860 s. yasanın 28. m. sinin 5237 s. TCK 247. maddesine göndermesiyle zimmet suçundan verilecek asgari ceza 5 yıl. İndirimlerle dahi 2 yılın altına düşmeyeceğinden HAGB verlemeyeceği gibi fiilen hapis de söz konusu olacaktır.
Çok ciddi bir durum. Avukata şiddetle ihtiyacınız var.
soruyu soran nitelikli dolandırıcılıktan suçlandığını söylemiş ama konu zimmete yönelmiş. sonuçta ikisi faklı suçlar. ikisinden de suçlama olmaz herhalde süreç dolandırıcılık üzerine gider. sonradan zimmet suçlaması da eklenir mi?
Hayır ikisinden birden olmaz.
Öncelikle dava açılırken somut eylemin hangi maddeye uyduğu doğru tespit edilmelidir. Buradaki eylem 2860 s. Yardım Toplama Kanunu'na muhalefet. Bankanın aracı olarak kullanılması durumu değiştirmiyor.
Bu konuda, yakınan üye de nitelikli dolandırıcılıktan dava açılacak demiş. Anladığım kadarı ile henüz açılmış bir dava yok.
Şahsi görüşüme göre olay nitelikli dolandırıcılık değil, zimmet suçu. Zira 2860 s. Yasa'nın 28 maddesi de somut olayı zimmet suçuna yönlendiriyor. Suçu işleyenin kamu görevlisi olması şartı da aramıyor.
Valilik logosu neden ?
aklıma takılan bir diğer soru da,
siz o yardım toplama hesabına hiç para yatırıp yardıma katılmışmıydınız?
Yardım toplama hesabı diye ayrı bir hesap yokmuş Erdoğan bey.
Kuzeninin ailesi de o hesaba para gönderiyormuş. Hasta çoçuğun ailesi bu paraları da isteyince çıkmış sorun zaten.
Yani herşey için kullanılan tek bir hesap var ortada. Burada "Acil Şifalar" notu ile gönderilen paralar hasta çocuğun ailesinin hakkı. Bilmem anlatabildim mi?
Onu anladım sn. Karavelioğlu,
kuzenin hesabında konuyu açan arkadaşın da acil şifalar notuyla göndermiş olduğu para var mı acaba onu merak ettim, yada bahsedilen , anneye verilmek istenen ama annenin kabul etmediği 200 kusur tl lik rakam içinde kuzen ve soruyu soran uyenin de eklediği miktar varmıymış?
Yardım kampanyasını sadece dışardan gelenler üzerine mi kurgulamışlar?