Cevap: Hakkımda açılan dosyada atılan iftira?
Alıntı:
Designer5561 rumuzlu üyeden alıntı
Yani diyorsunuz ki bırakın o iftira atmaya devam etsin. Savcılıkta kendisine verilen kamera kaydını umursamasın türkiyede de hakkınızı hiç aramayın.
Ben neden o şekilde yazdığımın gerekçesini yukarıya ayrıntısıla yazdım.
Siz bizden fikir sordunuz biz de fikrimizi yazdık. Dinlemek zorunda değilsiniz.
Bir avukat tutarak açılacak davanızı takip edin ve iftira nedeni ile avukatınıza karşı dava açtırın. Veya kendiniz takip edebilecekseniz kendiniz davalarınızı takip edin.
Zira anladığım kadarıyla 200 TL yi ödeyip olayı kapatırsanız içiniz rahat etmeyecek ve ileride pişmanlık duyacaksınız.
Alıntı:
alphaRomeo rumuzlu üyeden alıntı
hukuk forumunda denileni yap kurtul boş ver uğraşma gibi yorumları yakışıksız buldum. bazı konular vardır kamuyu ilgilendirir. böyle bir olayda bu insana taviz vermeniz bu tür olayların artmasına neden olur. atarım iftirayı alırım intikamımı yaklaşımıyla işinde gücünde ekmeğinin peşinde olan bir insanı huzursuz etmek bile başlı başına affedilmez bir olaydır. moda oldu zaten git karakola yap şikayetini iftira üzerinden 5 dakika sonra muhattabın çeksin ceremesini aylarca.. atsın kuyuya bir taşı devletin polisi savcısı hakimi avukatı uğraşsın dursun.
Teknderdimde bu kız zebgin kızı gittiği muhit zengin ailelerin bulunduğu muhit. Yani derdin ne tahrik edip edip sonra hakereti yiyip gidip birde extradan ananı s....m diye iftira atarsın. Kamera kaydında açıkca belli ve savcılığın elinde de bu kayıt var. Yani hiç kimse sormaz mı iyide kızım sen neden bu çocuğu bu kadar tahrik ettin. Gideceğin yeri söylemissin oda seni merkezine kadar getirmiş. Sonra sağamı solamı döneceğini sormuş sen çınar mahallesi dedikya diye cevap vermişsin. Şoför sana ters birşey söylememiş.zaten burası küçükyalı çınar mahallesi demiş. Sen cevap vermeyince tam olarak neresine gideceksiniz diye sormuş. Sizde şafaklar sokak demişsiniz. Şoför yandexten bulmuş tam yola koyulmuşunuz sen çocuğa sen her müşterine böyle mi davranıyorsun demiş. Şoförde evet yolu bilmeyen müşterime böyle davranıyorum demiş. O an hani biz bayanız o yüzden mi nazik davranıyorsunuz gibi anlayıp o cevabı verdim. Daha sonra 2 km gitmişiniz çıtın çıkmamış içinde ne senaryolar olulturduysa artık. İnerken arkadaşları indi bu inmedi bu şekilde taksi şoförlüğü yapmanı tavsiye etmiyorum dedi e bende insanım bi sınırım var nazikçe sataşmasın diye sizi ilgilendirmiyor kapıyı kapatır mısınız dedim var gücüyle kapıyı çarpınca sıfır arabam ben çukura düşünce içim gidiyor benim malımın kapısını kim oluyorsun çarpıyorsun. Bi an sinirim fırladı hayvan insanlık eğitimi al biraz ayı diye bağırdım. Bu öyle baka kaldı sonra gitmiş tamamen farklı şekilde olayı anlatıp basmış iftirayı anama küfretti filan. E kamerada bu belli yani ben burdan bu vatandaşın iftira yüzünden ceza almasını istiyorum. Tamam hakaret ettik 200 tl bağış mı istedin suçluyuz bağışı yaparız. E sen sütten çıkmış ak kaşıkmısın tahrik et et sonra şoför suçlu olsun. Madem adalet böyle işliyor keşke 7 ceddine sövseydim
- - - Updated - - -
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Ben neden o şekilde yazdığımın gerekçesini yukarıya ayrıntısıla yazdım.
Siz bizden fikir sordunuz biz de fikrimizi yazdık. Dinlemek zorunda değilsiniz.
Bir avukat tutarak açılacak davanızı takip edin ve iftira nedeni ile avukatınıza karşı dava açtırın. Veya kendiniz takip edebilecekseniz kendiniz davalarınızı takip edin.
Zira anladığım kadarıyla 200 TL yi ödeyip olayı kapatırsanız içiniz rahat etmeyecek ve ileride pişmanlık duyacaksınız.
Yanlış anlaşılmasın lütfen. Benim öyle mi diyorsunuz demekten kastım yani gerçekten bir sonuç elde edemeyecek miyim onu ifade ettiyseniz uğraşmıyayım ama bir sonuç çıkacaksa uğtaşırım. Savcıda kamera kaydı var kendiside bayan. Yani nedir bu ben zeynep hanımı ikna edeceğim demek. Zeynep hanım sütten çıkmış ak kaşık bende deliyim durduk yere zeynep hanıma ayı dedim oda gitti bana iftira attı olayı abarttı ve haklı çıktı.
Kamera kayıtlarını kim aldı.Siz kendiniz mi alıp verdiniz? Yoksa başka bir şekilde mi alındı?(usulünce verinin bütünlüğüne zarar verilmeden mi alındı)
Bence siz dava açtığınızda böyle bir soruya da hazır olmalısınız.
Sayın karavelioğlu her iki ihtimali de çok güzel açıklamış. Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız sonuna kadar hukuki çerçevede savunun.Geçmiş olsun.
Alıntı:
okur123 rumuzlu üyeden alıntı
Kamera kayıtlarını kim aldı.Siz kendiniz mi alıp verdiniz? Yoksa başka bir şekilde mi alındı?(usulünce verinin bütünlüğüne zarar verilmeden mi alındı)
Bence siz dava açtığınızda böyle bir soruya da hazır olmalısınız.
Sayın karavelioğlu her iki ihtimali de çok güzel açıklamış. Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız sonuna kadar hukuki çerçevede savunun.Geçmiş olsun.
Kamera kayıtları araç içi kameramla alındı. Aracımın her iki camında da görüntülü ve sesli kayıt alındığı yazıyor. İftirayı gördüğümde yok artık diyip karakola ben verdim karakoldan da ifadelerle birlikte savcılığa verilmiş.
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Son derece doğru söylemişsiniz. Ancak bu sözün muhtabı ben olmamalıydım. 57 yıllık hayatım boyunca hukukun üstünlüğü için mücadele verdim. Yeri geldi 1 Kuruş için dava açtım kazandım, yeri geldi açtığım davadan çıkan karardan milyonlarca kişi dava açmalarına bile gerek kalmadan yararlandı. Yani asla yazdığınız cümledeki mantığı taşımadım. Boşverci olmadım.
Amacım bir taraftan taksi sürücüsü olan üyenin en az zararla kurtulmasını sağlamak iken diğer yandan yargının yükünü hafifletebilmek.
Şu haliyle dava açılacağına, mahkemede en az 1500 TL adli para cezası alacağına, karşı taraf avukat tutarsa bir de bunu ödemek zorunda kalacağına, mahkeme masraflarının kendisine yükleneceğine, cezanın adli sicil kaydına işleneceğine, şikayetçi ayrıca taksi sürücüsü üyenin bağlı olduğu mesleki kuruluşa da şikayette bulunursa buradan da bir disiplin cezası alabileceğine kesin gözüyle bakıyorum.
Çünkü savcının elinde Zeynep hanım ve iki arkadaşının ifadeleri ile taksi sürücüsü üyenin ifadeleri mevcut. Kaldı ki, tahrik karşısında hakarette bulunduğunu kendisi de açıkça kabul ediyor. Ancak elinde olduğunu belirttiği kamera kaydını kendisini savunmak için neden dosyaya koymadığından hiç söz etmemiş.
Eğer gerçekten bahsettiği gibi haksız bir fiile tepki olarak hakarette bulunmuş ise 5237 s. TCK 129/1. maddeden yararlanabileceği kesin iken bu kaydı neden vermediğini de anlayabilmiş değilim.
Savcının dosyayı uzlaştırmaya göndermesi süpheliye "elimdeki kanıtlara göre hakkında dava açacağım, şikayetçi ile uzlaşabilirsen uzlaş" anlamında bir ihtardır.
Bu gerekçelerle taksi sürücüsü üyemize yine aynı tavsiyemi tekrar ediyorum.
üstadım konuyu takip etmediğimden serzenişime serzenişinizi kaçırmışım. kimi konularda bende sizin gibi yoluna git çok kurcalama diyebiliyorum. danışan üye adına olayı empati yönüyle ele aldığımda düşündüğüm iftira sahibine cezasını çektirme arzusuyken önemli bir muhasebeyi danışan adına kaçırmışım. ve asıl empati yapan sizken haksız olduğumu anlıyorum. olası sonuçlar beklentinin üzerinde gerçekleşse bile en az 1 yıl bu olay danışanın hafızasını meşgul edecek zaman para ve huzur israfına neden olacak. karşılığında alınan sonuç tüy gibi hafif hissettirecek mi onu bilemiyorum.
geçen adres değişikliği için adliyeye gidip beyanda bulunayim dedim. ancak kaç soruşturma var hangi savcı bakıyor bilmediğimden ön büroda sorgulattım. tam 10 soruşturma var . 5 i takipsizlik almış biri birleştirmeye gitmiş. bir ailenin tüm fertleri tarafından sistematik ayrı ayrı buluttan nem kapılıp şikayet ediliyorum. sebep boşanma davamda karşı tarafı yüzde yüz kusurlu çıkartacak net delillerim olmasından dolayı tarafıma kusur yükleyebilme maksadı taşıması. ancak gelin görünki muhattabım 4 savcı şu gün "gel bakalım in misin cin misin it misin kopukmusun nedir bunca şikayet" deyip bir ifademi almaya kalkmadı. tek tek kapılarını çalıp dilekçemi sundum sorsalar diye bekledim biri sordu "neydi dosyanın konusu ? " bilmiyorum ki o kadar şikayet var ki" dedim. devamı gelmedi.
bimere yazıyorum şöyle şöyle şeyler yaşıyorum huzur kalmadı dosyalarımın ivedilikle ve sistematik olarak boşanma davamda kusur yükleme maksadı yönünden incelenmesine diye . savcılığa yönlendirilmiş .savcılıktan gelen yanıt hop hemşerim hukuk üstündür hiç bir merciden tavsiye emir almayız mealinde.
verhasıl 200 tl verip kurtulacak olsam sanırım verir kurtulurdum.gerçi benim olay için çok cüzi kalır ya neyse.