Cevap: Hukuk bürosu taciz/çıkmazı
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Olayların sizin anlattığınız gibi gerçekleştiğine şüphem yok.
Ancak bu telefon görüşmelerinin içeriklerini nasıl ispatlayacaksınız?
Elinizde iki SMS var sadece.
Bunlarda şikayet edilecek bir unsur var mı?
Yazımda da belirttiğim üzere malesef elimde kanıt olmadığı için yukarıda yazdıklarım yapmak istediğim ancak yeltenmediğim istekler olarak kalıyor.
Baro ile iletişime geçip yardım isteme fikri karşı tarafın bana olayın muhattabı olmadığımı bildikleri halde beni icra davası açmakla sürekli sms tacizi altında tutmaları olabilir mi mesela ?
Hukuk bürosu borcun tahsili için çaba gösteriyor makul karşılamak lazım. Vergi, SSK, vs kamu borçları hariç özel kişi ve kuruluşlara ortağı veya yetkilisi olduğunuz şirketin borcundan sorumluluğunuz yoktur bu borçlar şirket tüzelkişiliğine aittir. Ortak ya da yetkilisi olduğunuz dönem olsun veya olmasın şahsen sorumlu olduğunuza dair bir sözleşme yapmadıysanız sizi ilgilendirecek bir husus yoktur. Takip yapılacak muhatap şirkettir siz artık yetkilisi değilseniz itiraz etmeye de yetkili değilsiniz. Şahsınıza bir takip yapılırsa anck o zaman itiraz edebilirsiniz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Hukuk bürosu borcun tahsili için çaba gösteriyor makul karşılamak lazım. Vergi, SSK, vs kamu borçları hariç özel kişi ve kuruluşlara ortağı veya yetkilisi olduğunuz şirketin borcundan sorumluluğunuz yoktur bu borçlar şirket tüzelkişiliğine aittir. Ortak ya da yetkilisi olduğunuz dönem olsun veya olmasın şahsen sorumlu olduğunuza dair bir sözleşme yapmadıysanız sizi ilgilendirecek bir husus yoktur. Takip yapılacak muhatap şirkettir siz artık yetkilisi değilseniz itiraz etmeye de yetkili değilsiniz. Şahsınıza bir takip yapılırsa anck o zaman itiraz edebilirsiniz.
Değerli vaktinizi ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim Engin bey.
Bu bahsettiğiniz konudan hiç haberim yoktu. Şirket sorumlu müdürü olduğum döneme ait Turkcell ve Avea borçlarını desenize boş yere ödedim :(