Cevap: Elektronik mağazası iademi yapmadı
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Siz de bakmışsınız neden cevap yazmadınız?
Bakan o 120 kişinin sorunun cevabını bilmiyor olabileceği ihtimalini düşünmediniz mi?
14 gün cayma hakkınız olduğunu neye istinaden söylüyorsunuz? Mağazanın böyle bir taahhüdü var mı? Reklamında, broşüründe v.s.
Mağazanın taahhüdü olması gerek var mı sn editör mağazadan aldım demiyorum internet sayfasından aldım diyorum ürünü zaten iade aldılar yukarda da yazdım iadem işlemde ancak param ödenmiyor
- - - Updated - - -
Satın aldığım yeri telefon ile arayıp nereye iade edeceğim dedim mağazaya bırakabilirsiniz dedi sonra mağazaya bıraktım şu an iadem işlemde ancak param ödenmedi oyalıyorlar iadem de işlemdeymiş
- - - Updated - - -
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
İnternetten aldıysanız mağazaya iade edebilir misiniz?
İnternete iade prosedürü farklıdır. Anlaşmalı kargoya teslim edilir.
Mağazadan alınan ürün için 14 günlük cayma hakkı yok, İnternetten alınan için var.
Ama aynı firma da olsa mağaza ile İnternet farklı.
ürünü aldığım yer mağazamıza bırakabilirsiniz dedi ben de oraya bıraktım onlar da sadece internet deposuna yollamışlar ancak elimde belge yok paramı nasıl geri alabilirim :(
Alıntı:
xtonymadx rumuzlu üyeden alıntı
Mağazanın taahhüdü olması gerek var mı sn editör mağazadan aldım demiyorum internet sayfasından aldım diyorum ürünü zaten iade aldılar yukarda da yazdım iadem işlemde ancak param ödenmiyor
İnternetten aldığınızı sonradan fark ettim, Siz mağazaya götürdüğünüz için mağazadan aldınız gibi kalmış ilk etapta aklımda. Sorun bir yerden alıp başa yere iade etmenizde. Mağaza ve internet sitesi farklı yerler. İnternet sitesinden aldığınız ürünü internet sitesine iade etmeliydiniz.
Yapılacak en iyi iş, mağazaya sormak bence bu aşamadan sonra. Zira internet sitesi "ürün bize gelmedi" diyebilir, mağazadan alıp internet sitesine gönderdiğinizde de süreyi geçirmiş olacaksınız muhtemelen. Pozitif yaklaşıp işinizi çözmeye çalışmanızı önereceğim. Çünkü hukuken çok iyi halde sayılmazsınız kanımca.
konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim bugün mail geldi iadeniz yapılacak diye artık hayırlısı gelir mi gelmez mi