Cevap: İşçinin hatasını işveren suresinde kullanmazsa ?
Bunu bize anlatmayın Sayın by_fatih. Biz fikrimizi zaten belirttik. 4857 m. 25/II'nin başlığı "Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri" şeklinde koyulmuştur. Bunun sebebi, ilgili başlık altında verilen örneklerin sınırlayıcı olmamasını sağlamaktır. İşvereninizin bir müşterisine bilişim ağı üzerinden küfür etmek muhtemelen ahlak kurallarına uymayan bir hareket olarak değerlendirilecektir. Dahası sizin bir işçi olarak, işvereninizin itibarını koruma yükümlülüğünüz var. Ancak bu hareketiniz işvereninizin de itibarını zedelemiştir. Dolayısıyla fesih sebebi geçerlidir diye düşünüyorum.
Alıntı:
by_fatih rumuzlu üyeden alıntı
Burası benim işyerinin müşterisi olmaya da bilirdi yani sunu demek istiyorum küfür veya hakaret davası acsinlar kabulum ama isten neden cikartiliyorum ayrıca yasal surede geçmiş iken
Daha önceki sorunuzda yazmışsınız zaten neden olan olayı. İşyerinizin çalıştığı müşterisine internet ortamında küfür etmek!
Alıntı:
by_fatih rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar özel bir şirkette çalışıyorum.
çalıştığım şirketin müşterisi hakkında google+ haritalar üzerinde verilen yorumlardan dolayı (küfür vb yorum) işten çıkartma sebebimidir.
Küfür edenin siz olduğunu , mal veya hizmet satın aldığı o şirketin çalışanı olduğunuzu nasıl anlamış karşı taraf ta nokta atışı yapmış?
Eğer işyerinizin müşterisine küfür etmekte haklı olduğunuzu yada işverenin bu sebeple sizi tazminatsız işten çıkartmakta haksız olduğunu yada o hakkını süresi içinde kullanmadığı için kıdem -ihbar tazminatlarını ödemesi gerektiğini düşünüyorsanız, iş mahkemesinde işe iade veya tazminatlarınız için dava açma hakkınızı kullanabilirsiniz.
Sayın erdoğan kircali o müşteri facebook da benim 1 adet is elbiseli fotoğrafımi görerek is yerine söylemiş ve bunun üzerine is yerimden bana bunlar mafya adamları zor tutuyoruz senin bilgilerini istiyorlar ve biz seninle calisamayiz ya istifa et yada bizde sana dava acariz diyerekten klasik psikolojik baskı ve tehdit uygulayarak istifa imzaladım.
Ancak şuan pişman oldum 3.5 senem gitti buda 17.000 TL gibi bir rakam yapıyordu.
Şuanda hakkımı tekrar arama kararı aldım ve sizlerden bilgi tecrübesi talep ediyorum.
Birde mahkemede ben istifa ettiğim için kanıtlamak bana düşüyor sizce bana tuttuklari tutanak ve savunmam saitsiz bir şekilde doğruluğunu kanıtlarmi ayni gün ayni tarih hem istifa hem tutanak vb.. Lütfen sayın erdoğan yardımcı olunuz