Babanın yaşı ilerlemiş Malları yönetemeyecek veya idare edemeyecek durumda ise Doktor Raporu ile Vasi Tayini isteyebilir mi?
Printable View
Babanın yaşı ilerlemiş Malları yönetemeyecek veya idare edemeyecek durumda ise Doktor Raporu ile Vasi Tayini isteyebilir mi?
Bakin bu benim uvey annem olucak sahis hic birseyden faydalanmami istemiyor kendi cocuklari faydalansin istiyor yani bunlar benim olmemi bekliyorlar cok sukur birseye ihtiyac yok cunku dedem esnek adam degildi koylu biryapisi vardi yani boyle hak hukuk islerine kafasi calismazdi dedem bunlarin faydalanmasini istemiyordu tabiki bunu sadece sozlu olarak soyluyordu haram etmisti hakkiniz yok demisti ama gel gelelim soz iste yani amacim inat ettim bunlarin sinsiliklerini oyunlari bozmak planim ya ben bu adama hic bi sekilde mahkemeye verip bir dava acamammi yokmu boyle bi yasa tedbir felan koydurtamazmiyim dedemden gelecek miraslara
Babanız hayatta iken onun mal varlığı ile ilgili , dedenizden kalan miraslar veya kendi kazandıklarıyla edindiği varlıklar üzerinde herhangi bir hak sahipliğiniz yok. Dedenizden babanıza ve diğer çocuklarına kalan miras mallar üzerinde mahallenizdeki bakkal ne kadar hakka sahipse, siz de o kadar hak sahibisiniz.
Babanız vefat ettiğinde, size en az saklı payınız kadar miras kalmaz ise, dava açıp saklı payınız kadarına tamamlanmasını sağlayabilirsiniz.