Cevap: İşe İade Vekalet Ücreti
a- AAÜT 13. maddesi uyarınca 1.980 TL vekalet ücretinin davalıdan alınarak davacıya verilmesine,
b- Davacı tarafından yapılan 193,20 TL yargılama ve harç giderinin davalıdan alınarak davacıya verilmesine,
Mahkemenin gerekçeli kararında bu şekilde yazıyordu.Ancak o tarihte avukatım hakimliği kazandığından istifa etti ve vekilliği bırakdı.Ortada şuanda avukatım yok mantık olarak avukatomda olmadığına göre bu tutarın tarafıma ödenmesi gerekmiyor mu acaba?
Davam şuanda istinafta da onaylandı ve temyiz için yargıtaya gitmiş durumdadır.Bütün bu detaylı yazdıklarımdan sonrada daha başka nasıl açıklama yapayım bilmiyorum ama vekalet ücretini almak bana düşermi acaba? İlk başta avukatım vardı amcak şuanda avukatım yok.
Saygılar.
https://www.hukuki.net/showthread.php...751#post602751
daha önce Yusuf beyin de belirttiği üzer Avukatlık kanunu 164.maddeye göre o ücret avukatınıza ait.
O ödeme için ısrar etseniz ve ödemeseler icra takibine girseniz, karşı taraf itiraz eder vekalet ücretine hak kazanan bir vekil olmadığından.
Hükmedilen avukatlık ücreti ilk derece mahkemesinde verilen hizmetin karşılığıdır.
İstinaf veya temyiz aşamasında avukatın istifa etmesi bir şey değiştirmez.
Karar istinaf yolu ile kaldırılsa veya yargıtayca bozulsa, sonuçta karşı taraf lehine değişirse ancak vekalet ücreti kalkar.
Yuauf bey selamlar.
Uyap sistemimden baktığımda aşağıda ki uygun olan seçenlerden hangisini seçip dilekçe girişini yapmam lazımdır.Davalı tarafın istinaf mahkesinin sonucundan sonra vermiş olduğu temyiz dilekçesine cevap vereceğimde.Temyizin geçersiz olduğuna dair itiraz için.Aşağıdaki seçeneklerden uygun olan hangisidir acaba.Yardımcı olursanız çok memnun olurum ilgi ve alakanız için çok teşekkürler.
1-CEVABA CEVAP DİLEKÇESİ
2-CEVAP DİLEKÇESİ
3-TALEP EVRAKI
4-TEMYİZE CEVAP DİLEÇESİ
5-TEMYİZİ REDDİNİN TEMYİZİ DİLEKÇESİ
6-İTİRAZ BAŞVURU DİLEKÇESİ
İyi çalışmalar