Cevap: Boşanmak İstemiyorum eşimi seviyorum ama o boşanma davası açtı ne yapabilirim
İlk celsede boşanma kararı çıkmaz. En azından iki ay arayla bir ön inceleme duruşması, şahitlerin dinlendiği bir duruşma, bir de karar duruşması olsa 6 ay süreniz var. Ama bu süre aleyhinize işliyor.
Cevap: Boşanmak İstemiyorum eşimi seviyorum ama o boşanma davası açtı ne yapabilirim
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
İlk celsede boşanma kararı çıkmaz. En azından iki ay arayla bir ön inceleme duruşması, şahitlerin dinlendiği bir duruşma, bir de karar duruşması olsa 6 ay süreniz var. Ama bu süre aleyhinize işliyor.
aleyhinize derken dava sonucunu kastedmiyorsunuz heralde değilmi
Sayın Yusuf Selçuk ve Erdoğan Bey sizlere gerekli hem psikolojik hem Hukuki açıklamaları yapmış.
Şakada olsa Eşinize hele sizi çok seven birine böyle bir mail atmak onu ne duruma sokacağını düşünmüşsünüzdür umarım.
Herkesin Dava açma hakkı vardır ama sonuç nedir bilinmez
Sonuca gelirsek böyle bir mail ile Eşiniz sizi boşar mı olabilir.
Çünkü olmayan birşeyleri olmuş gibi göstermek Eşinizin psikolojisinin bozulması size olan güven ve itimatın kaybolması bunlar birer unsurdur.
Anlattığınız kadarıyla boşanma sebebinin dayanacağı her hangi bir durum ( darp, şiddetli geçimsizlik, zina, terk ) bulunmamaktadır. Bu süreçte anlaşmalı boşanma durumu da yaşanmayacağı için dava uzayacaktır. Size tavsiyem duruşma sırasında hakime boşanmak istemediğinizi belirtin. Bu beyanınızın üstüne dava süreci uzayacaktır. Eşinizle aranızı bu zaman içerisinde düzeltebilirsiniz