Cevap: İlamsız Takipte Ödeme Emri
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
İtiraz dilekçenizi karşı tarafa tebliğe çıkarttırsaydınız keşke tebliğ aldıktan itibaren 1 yıl içinde dava açmazlarsa takip düşer. Dava açarlarsa avukat tutmanız şart değil ama iyi olur.
Konuya eklenmiş bir resim göremedim.
Avukat Bey Merhabalar ,
Cevabınız için teşekkürler .
Ben normalde bu borcu ödemek için adliyeye gittim . Fakat adliyede bana aynı sizler gibi ödeme ve itiraz et dediler. Bende ailem ile görüştüm ve ödemeyip şu şekilde elimden geldiğince internetten de bakarak dilekçe yazdım .
İstanbul Anadolu Adliyesi 16.nolu icra müdürlüğüne 11.07.2017
Dosya numarası : ...........
06.07.2017 tarihinde tarafıma teblig edilen ilamsız takibe ilişkin ödeme emrine yasal süresi içinde itirazımdır.
........ dosya numaralı adıma açılmış icra davasını kabul etmiyorum. Borç ve faiz alacaklarını kabul etmiyorum . ..... plakalı araca vermiş oldugum hasar 7 günlük bir kazanç kaybına eş değer değildir. Açıkladıgım sebepten dolayı tarafıma yapılan icra takibinin durdurulmasını saygılarımla arz ve talep ederim . İsim soy isim ve imza
bu şekilde bir dilekçe yazdım icra müdürlüğünden dosyamı istedim sonra dilekçeden bir örnek de kendime aldım yazdığım dilekçeyi dosyanın içine koydular ve dosyanın üzerine itiraz kaşesini bastılar ve işlem bitti dediler.
Şimdi siz karşı tarafa teblig çıkartsaydınız diye yazmışsınız ya ben öyle bir şey yapmadığım için 1 yıl içinde işlem yapılmasa da karşı tarafa tebliğ gitmeyeceğinden dolayı dava düşmez mi ? Ya da tebliğ otomatik olarak icradan gidecek mi ?
Teşekkürler
Cevap: İlamsız Takipte Ödeme Emri
Ahmet bey aynı olay benim de başıma geldi ticari taksi ile. Kusur %50 olarak veridi ve bana kazanç kaybı ile ilgili ödeme emri geldi. Sizin süreç ne durum da acaba şu an bilgi verebilir misiniz?