Cevap: ses kaydı hangi hallerde suçtur?
Tekrardan merhaba konu ile alakalı gelişmeyi birde sizlere danışmak istedim.
Önümüzdeki hafta içinde işçimizin iş akdini fesih etmeyi düşünüyoruz. Yalnız elimizde somut delil yok ama
ses kaydını duyduğunu iddaa eden 1 arkadaşımız mevcut. Bu fesih sonrası mahkeme yolu olurmu bilmiyorum ama
olduğu takdirde somut delilin olmaması bize bir dezavantaj sağlarmı?
Şimdiden yardımcı olacak hocalarıma teşekkürler. Hayırlı Ramazanlar dilerim.
Sayın hocalarım flood yapmış gibi olmak istemem ama varmı bu konu hakkında düşüncesi olan.
Muhtemelen iş mahkemesi süreci başlayabilir ona göre adım atmak isterim sizinde bilgileriniz nezdinde.
Daha çıkış verilmedi ve herhangi bir savunma yada tutanak durumu olmadı. Teşekkürler
Ses kaydını duyduğunu iddia (bu arada:iddaa, bir kumar cinsinin markasıdır) etse bile bu bir kanıt olmaz zannımca. İşten çıkarmada kıdem+ihbar tazminatları ile varsa diğer alacaklarını öderseniz, işyerinizdeki işçi sayısı 30'un altında ise bu dinleme olayını gündeme getirmeniz gerekmez.
Şenol Bey verdiğiniz bilgi için teşekkürler.
Duyan 2 tane şahit ile işlem yapmak yanlışmı olur o zaman. İşyerindede ortalama 40 kişi çalışmakta.
Gelişmelerden haberdar etmek için yazayım;
Şahitler huzurunda tutulan tutanaklar ile işçiye çıkış verdik ama işçiden herhangi bir yazılı belge
yada ciddi bir somut kanıt olmaması biraz süreci sıkıntıya sokuyor. İşçi mahkemeside işverenin yanında çalışan
şahitlere çok fazla itibar etmeme gibi bir durumda varmış sanırım.
Konu ile alakalı bir değerlendirmesi yada fikri olan belirtirse sevinirim. İyi bayramlar şimdiden