sizin için uzun bir yazı yazdım sanırım görmezden geldiniz.
Printable View
sizin için uzun bir yazı yazdım sanırım görmezden geldiniz.
1. Dolandırıcılık
2. Evrakta sahtecilik
3. Vergi kaçırma - yasadışı yoldan mal ele geçirme
4. Hırsızlık ortaklığı
Bir nevi iç içe geçmiş çete olayı.
En kısa zamanda avukat tutun ki, avukata da konu üzerine çalışma fırsatı sunun.
Lehinize olan bir nokta görünmüyor.
Kredi kartı dolandırıcılığının yapıldığını bilerek, elinize muhtemelen kaçak/çalıntı cihaz/eşya geçiriyorsunuz.
Üstelik bunu yaparken de "bir şey olmaz" anlayışıyla sahte olduğunu bildiğiniz bir kimlikle işlem yapıyorsunuz.
Eğer kredi kartı dolandırıcısına para öderken de bu sahte kimliğe ait bilgileri kullandıysanız, işiniz çok daha zor.
Üstelik sahte kimliğin gerçek sahibi olan vatandaş da davaya müdahil olarak ceza almanız için tabiri yerindeyse ne lazımsa yapabilir.
Bu şahıslara nasıl ulaştığınız ise ayrı bir muamma. Nasıl bir çevreniz var ki, bir eliniz, kart dolandırıcısına, diğer eliniz kimlik avcısına değiyor?
Burada da "iyi niyet"/"bilmiyordum pardon" olmadığı açık.
Bu şahıslara internet ortamında ulaşmanızın tek yolu, web. Derininden ama. Dolayısıyla soruşturma sırasında evinizdeki elektronik cihazlar vs. de hiç şüphesiz polis tarafından alınacaktır.
Yasal herkesin girebileceği bi internet sitesinden buldum btk siteye erisim yasağı bile koymamıştı, para gönderirken kendi bilgilerimi kullandım zaten bana kimlik çıkarmamı söyleyen de ürünü gonderen şahıs bi kımlik çıkarmamı söyledi sonrasinda da çıkardım 3 defa kullandım bu kimliği değeri hemen hemen toplam 2000 lira gibi bi meblağ ceza alacağımi biliyorum tutuklanmak dışında herşeye raziyim bana kimliği satanida yakalattiririm bi sekilde denetimli serbestik gibisinden bi kararla kurtulmak mümkün mu evdeki cihazlarda hiçbirşey bulamazlar yok çünkü açık açık tüm herşeyi anlatacak mahkemenin kolay sonuçlanması için elimden geleni yapacam diğer suçluları da yakalattiririm çalıştığı yeri biitorum sonuç olarak
kusura bakmayın görmedim şimdi okudum duruşmada yalan soylemek gıbı bır nıyetım yok en azından ılk durusmada tutuksuz yargılayıp davayı ertelerlerse sonrakı surecte kesınlıkle bı avukat tutmayı dusunuyorum hukuki bilgim de pek yok bundan dolayı korkuyorum herhangı bı durusma tecrubem de yok
Sonucu ancak yargılamayla bilebiliriz ancak işiniz çok çok zor.
Ürünü gönderen şahıs kimlik çıkarmanızı söylediğinde bunu tereddütsüz yapmanız ve yapacak kişiyi de hızlıca bulmanız vs.... Bunu niye istediği de meçhul.
Kimsenin siz kaynaklı maddi bir kaybı yoksa 2000 TL ceza niye kesilsin size? Bu ceza size cihazları temin edene kesilebilir ancak. Sizden cihaz bedeli vs. alınmaz. Tabi sahte kredi kartını doğrudan siz kullanmadıysanız.
Onun dışında size verilebilmesi muhtemel cezalar totalde hapis cezası gerektirebilir.
Acil avukat gerekir. Suçlamayı kabul etmişsiniz, mahkemeden doğrudan cezaevine gitmek yerine kendinizi savunmak istiyorsanız avukata danışın.
ilk ifadenizdede herşeyi itiraf etmişsiniz. Mahkemeden Avukat talep edin. Çok pişman olduğunuzu duruşmada da belirtin. Her türlü yardıma hazır olduğunuzuda belirtin. inşallah hapis çıkmaz. Pişman olduğunuz zaten belli oluyor.
biraz yanlıs kurdum cumleyı sanırım toplamda 2000 lira gibi bi meblagda urun aldım demek ıstedım. ayrıca kimliği çıkaran kısıyı de urunlerı temın eden onerdı avukat ıcın gec kaldım yarın ılk durusmam olacak şuan sadece resmı belgede sahtecılıkten dava acıldı anlattıklarınıza gore yarınkı durusmada ıse tamamen farklı suclardan yargılama da olacaktır bu işe nasıl bulastım hıc bılmıyorum anıden bataklıkta buldum kendımı sonrası ıse malum umarım ınsaflı hakıme denk gelırız teşekkür ederım
Duruşma bugün. Bakalım buraya bir daha yazacak/yazabilecek mi. Olay sadece evrakta sahtecilik ise direk tutuklama olmayacaktır, ama kimlik araştırılmış ve sahtekarlık tespit edildi ise durum değişebilir. Veya diğer sahtekarlığı itiraf edince de hakim diğer sanık/tanıklar için duruşmayı ileri bir tarihe erteleyecektir, yine tutuklama olmaz henüz.
İlk duruşmaya avukat ile çıkması ve önceden ifadeyi belirlemiş olması çok şeyi değiştirebilirdi kanısındayım.
Müşteki derken? Kimlik avından şikayetçi olan biri var yani.
Avukat tutun.