Cevap: Mesaj çektim fakat hiç telefonla aramadım

Olayı anlatmaktan çekinip, aldığınız cevabı beğenmeyince üzerine halk tabiriyle trip atacaksanız bu sitede tam olarak ne işiniz var? Verin parasını gidin bir avukata sorun.
Bu kişiye "Aşkım akşam buluşalım mı?" diye bir mesaj atmakla "Seninle bir yerde karşılaşalım o zaman bunları yüzüme karşı anlatırsın" demek, her ne kadar her ikisi de doğrudan tehtit içermese de, birbirlerinden anlamca çok farklı mesajlar. Biri normalken, diğeri tehtit anlamı çıkartılabilen bir mesaj. "Evet mesaj attım." diyorsunuz ama nasıl bir mesaj attığınızı, ne sebeple attığınızı söylemiyorsunuz. Nasıl bir mesaj attınız da bu kişi tehtit edildiğini hissetti? Ha istemiyorsanız söylemeyin. İnanın meraktan ölmüyoruz. Ama verdiğiniz bilgi karşılığında aldığınız cevap bu. Beğenmiyorsanız lütfen "İyi o zaman ben de böyle böyle yapayım..." triplerine girmeyin en azından.
İyi günler.

Siz kendinizi savunma düşüncenizi bırakmış karşı tarafın ifadesinde sözde açık bulma telaşına düşmüşsünüz.
O zaman mesaj attı dedi ben whats up dan yazdıydım sayılmaz, öldürürüm dediydi, demedim, yazdım yanlış söyledi sayılmaz gibi durum orta 2 düzeyine iner.(Bu arada bu kişi size göre iftira, suç uydurma, adaleti yanıltma, resmi makamları oyalama vs vs. suçlarını işledi diye bir şey elbette yok)
Hukukta niyet önemlidir.Karşı taraf sizin tarafınızdan arandığını söylemiş, belki aradığınız kendi üzerinize olmayan bir hattı veya ankesörlü telefondu.Sadece karşı taraf sizin tarafınızdan arandığını ispat edememiş olur başkada bir şey olmaz.Onun dışında mesajlarla, mesaj atıldığını ispat edebiliyorsa mesajlarda da suç unsuru varsa atan için yargılama ve ceza söz konusu olur.

Cevaplar için teşekkürler...:DD

Alıntı:

Adaletin Bu mu Dünya rumuzlu üyeden alıntı

ben söylediğim 2 yalan için suç işlemiş olmam mı?

Olmazsınız.