Hukukta hakim dışında birinin kesin cevap vermesi mümkün değil. Benim şahsi kanaatim, eğer olayda anlatmadığınız bir nokta yoksa, hiç bir şey olmayacağı, olsa olsa HAGB alacağınız yönünde.
Printable View
Öncelikle korkunun ecele faydası yok. Fakat eksik olan ve alkolün etkisiyle hatırlamadığınız bir şeyler olabilir.
Herhangi bir yerde ifade verdiniz mi? İfade verirken sorulan sorular sadece cep telefonu hırsızlığı ile mi ilgiliydi?
Size mayısta duruşma olduğuna dair gelen mahkeme celbindeki sayı ile ilgili mahkemenin kalemine giderek iddianamenin ve hakkınızdaki suçlamaların bir örneğini alın.
Bana tuhaf gelen şüphelinin ifadesi olmadan iddianame hazırlanamaz.
Şüpheli ifadesinde telefonu yanlışlıkla aldığını ve 18 saat içinde iade ettiğini belirttiyse, ve eğer bunun aksine başka bir iddia ve delil yoksa, kovuşturmaya yer olmadığı (takipsizlik) kararının verilmesi gerekir.
Eksik soruşturma yapıldığı için şüphelinin ifadesi inandırıcı bulunmamış olabilir. Bazen ifadenizdeki bir cümle hatta kelimeye takılıp suçlu olduğunuzu düşünebiliyorlar.
Evet polis karakoluna ifade verdim, ifade verilirken sadece cep telefonu hırsızlıgıydı baska bir sey yoktu.
- - - Updated - - -
Şenol bey olayın hepsi bu ama korktuğum yan sim kartını cıkarmam kişinin sim kartını cıkardım pin kodumu hatırlamıyorum diye 3 kere yanlıs gırmıstım cıkardım sadece bu sim kartını kaybettım telefonu ama gün içerisinde teslim ettim
Size mayısta duruşma olduğuna dair gelen mahkeme celbindeki sayı ile ilgili mahkemenin kalemine giderek iddianamenin ve hakkınızdaki suçlamaların bir örneğini alın.
1- Askerliğinizi tecil ettirmek için Askerlik Şubesi ile görüşün. Kaçmak çözüm değil, mahkemede olmasa başka yerde karşınıza çıkacak.
2- Hırsızlık, TCK 141'e göre
a. zilyedinin rızası olmadan
b. başkasına ait taşınır bir malı,
c. kendisine veya başkasına bir yarar sağlamak maksadıyla
bulunduğu yerden almaktır.
Burada suçun unsurlarından "kendisine veya başkasına bir yarar sağlamak maksadıyla almak" gerçekleşmediği için savcının neden fiili hırsızlık olarak nitelediğini ancak İDDİANAMEDEN öğrenebilirsiniz.
Ayrıca neden TCK 30'daki hata hükümlerini uygulayarak KYOK/takipsizlik kararı vermediğini anlamak da ancak iddianameden mümkün olur.
Buna göre savunma geliştirmek gerekir.