-
evet 100%100 kesinlikle haklısın davanın iptalinden sonra görüştüğümüz avukatların hepsi bu dava benmce kesinlikle sizin için olumlu olmalıydı avukatınızı değiştirin dediler.ama iş işten geçmişti.Bu arada siz boşanmayaı nasıl gerçekleştirdiniz sayın msinan.
-
Ben biraz şanslıydım sanırım. Hakim boşanma kararını verdi karşı taraf 35.000 YTL tazminat 600 YTL yoksulluk nafakası talep etti, hakim 25.000 tazminat 400 YTL yoksulluk nafakası verdi. Kararı temyiz ettim tazminat iptal oldu ama nafaka onandı. Allahtan karşı taraf boşanma kararını temyiz etmedi ya da istediğini aldığını düşündüğü için temyiz etmeye gerek duymadı. Kararı temyiz etseydi yanmıştım. Ben hala bu karara sevineyim mi üzüleyim mi karar veremedim. Hala bu evliliğin ve sonraki masrafların bedelini ödüyorum bi de üzerine nafaka, maddi olarak bitmiş durumdayım.
-
Boşanmada her zaman için erkekler kadını malları gördükleri için kendi istedikleri gibi sonuçlansın istiyorlar.Ama her şey sizin istediğiniz gibi her zaman olmuyor demekkiyi size kanunlarla hakimler gösteriyor.Eşini adam gibi seçeceksin ve sonrada ben nasıl olsa onu değiştiririm diye düşünmeyeceksin.Şimdi tabiiki tazminatta nafakada ödeyeceksin.
-
Sayın kenshuken,
Burada varsa tecrübelerinizi objektif bir şekilde dile getirmenizi beklerdim, nefretinizi kusmanızı değil. Kadınları kimsenin mal gibi gördüğünü düşünüyorum. Haysiyet sahibi hiçbir erkek de uymazsa boşanırım düşüncesiyle evlenmez. Benim şikayetçi olduğum nokta erkeğe zarar vermek, onu mümkün olduğunca rahatsız etmek için sizin gibi düşünen kadınlarca kanunların istismar edilmesi. Ayrıca bana ve hiçbir kimsye eşini nasıl seçeceği konusunda böyle çirkin bir şekilde tavsiyede bulunamazsınız, haddinizi bilin.
-
^^^^Boşanmada her zaman için erkekler kadını malları gördükleri için kendi istedikleri gibi sonuçlansın istiyorlar.Ama her şey sizin istediğiniz gibi her zaman olmuyor demekkiyi size kanunlarla hakimler gösteriyor.Eşini adam gibi seçeceksin ve sonrada ben nasıl olsa onu değiştiririm diye düşünmeyeceksin.Şimdi tabiiki tazminatta nafakada ödeyeceksin^^^^
Bunu bence ral düşünerek cevaplayın sayın kenshuken Böyle birşeyin ne kadar yanlış olduğunu biliyorum ki farkındasınız.Evlilik birliği karşılıksız insanları olduğu gibi kabullenmektir.Önce insanda erkek ve kadın da gururu olmalıdır.Kimse kadınları mal diye görmez herkeze hak ettiği gibi davranılır.İnsanın fikri neyse zikri de odur derler demek isterim size....Mal mülk için evlenen kadınlar,, ben bunun malını yerim diyen insan o kadar çok kiii sizde bu mantıkla haraket edip konuşmuşsunuz.Nafakayı tazminatı düşünerek evlenen erkek ve kadın lar adına çok üzgünüm...Beni boşayan erkeğin ne malı ne mülkü benim kadınlık gururum var deyip bırakması gerekli...Böyle mantık la haraket ederseniz acı çekenler listesine eklenirsiniz...Hayatta herşey para değil.Para karşılığı evlenilmezzz...
saygılar
-
Sayın msinan73
Acı ama gerçek kadın ne kadar da haksız olsa ezilen taraf hep erkek oluyor her ne kadarda kadın gözükse bile hele bide daha fazla bir şeyler almak için boşanmak istememeleri bence tamamen maddiyata dayalı bir tutumdur.
Şimdi bazen düşünüyorumda kadın olsan hayatını sigorta altına almanın en iyi yolu zengin biriyle evlen kör topal farketmez sonra erkekeği çileden çıkart boşanma davası açtır sonra gelsin paralar tazminatlar ve bunuda çoğu kadın bildiği için bunun için evlenen çok kadın biliyorum nerden bakarsanız 450 500 ytl nafaka alır 25.000 - 30.000 tazminat alır eğer bir de mehir varsa gel keyfim gel sen ömür boyu ona bak sen kazan o yesin yedirmezsen zorla alsınlar... Allah kötü niyetli kadınlardan korusun............
-
Allah insanı kötü niyetli erkeklerdende korusun tabii...
Kimse para için evlenmiyor Sayın Kaçmaz... Ya da boşanmak için. Ancak kimse kimseyi mağdur etmek hakkınada sahip değil. Sokaktan geçen adama hakaret etsen bile tazminat ödüyorsun... Ancak sırf seni sevdi saydı seninle bir ömür geçirmeyi göze aldı evlendi diye eşine istediğini yapma hakkına sahip olacaksın... Bu akla ve mantığa uygun mu? Evlilik ciddi bir sözleşmedir. Her iki tarafta maddi bir çok şeyin yanında maneviyatını koyar. Umutlarını koyar.
Evlilik kurumuna saygısı olmayan ya evlenmesin yada evlendiyse bedelini ödesin. Kadın yada erkek hiç farketmez. Hata yapmanında bir sınırı vardır. Örneğin bir adam düşünün karısına her türlü eziyeti yapmış. Hakaret, eziyet hatta her türlü iftira.. Öyleki üste birde başkasıyla yaşıyor. Bu adamın evlilik kurumuna saygısından söz edilebilir mi? Bu adama gereken ders verilmeli... Boşanırken evliliğin ciddi bir kurum olduğu öğretilmeli. Yoksa üç gün sonra gider başkasının canını yakar.
Bana erkekler hala boş ol denince boşanılan günleri arıyor gibi geliyor. Ancak o günlerde de boş ol demenin bir maddi bedeli vardı. Merak eden incelesin.
-
Değerli arkadaşlar,
Benim burada dile getirmek istediğm iyi insan, kötü insan meselesi değil. Benim söylemek istediğim boşanma davalarında tarafsız davranılmaması. Kanunda erkek de kadın da aynı haklara sahipmiş gibi görünüyor ama gerçekte bu durum hiç de öyle değil. Dünyada ve Türkiye'de genelde kadınların madur oldukları bir gerçektir. Fakat durum böyle diye kurunun yanında yaşı yakmanın, masumluk maskesi takıp alenen kanunları suistimal eden kadınlara göz yummanın hiç bir adaletli yanı yoktur. Çalışmayan ben, çalışan ise kadın olsaydı (eşit kusur halinde) acaba hakimin kararı ne şekilde olurdu? Acaba ben nafaka ve tazminat alabilir miydim? Hiç sanmıyorum. Benim tazminat ve nafaka alabilmem için yüzlerce iddiayı şahitler ve belgelerle kanıtlamam gerekirken, kadının hayır ben boşanmak istemiyorum demesi yetiyor. Benim eşim (eski) de aynen böyle yaptı. Tazminat ve nafaka bağlanıncaya kadar ben kocamı seviyorum boşanmak istemiyorum diyen insan nafaka ve tazminatı alınca bi anda boşanmayı kabul etti ve kararı temyiz etmedi. Şimdi bu insanın samimi olduğuna nasıl inanılır?
Şimdi burda kadınları hararetle savunan bayan arkadaşlara sormak istiyorum. Hayat bu, oldu ya benim gibi maaşının 1/4'ünü eski eşine nafaka ödeyen bir erkekle ciddi bir münasebete girdiniz, acaba bu adamın eski eşine ödediği nafakayı adaletli görür müydünüz?
-
Elbette görürdük. Eşinize ödediğiniz nafaka neden yeni eşi bağlasın ki? Sizinle evlenirken maaşınıza göre mi karar verecek? O zaman sizde maaşınızı nafaka kadar eksik söyleyin.
Verdiğiniz nafaka zaten eski eş evlenince kesilmeyecek mi? 400 milyondan olmayayım diye yada sırf sizi cezalandırmak için evlenmeyecek kendine yeni bir hayat kurmayacak mı eski eşiniz?
Tazminat ve nafaka bağlanınca boşanmayı kabul etmesinin nedeni sandığınızdan farklı olabilir mi? mesala belkide derin bir haksızlığa uğramışlık duygusu yaşıyordur. Bu biraz olsun telafi olmuştur. Yada gelecek korkusu... Beş parasız ben neyapacağım diye korkmuştur. Biryandan sizi hala seviyor olabilir. Ancak koşullar kendisi için yşanabilir olmadan sizi serbest bırakamamış olabilir.
Bu arada erkeklerde tazminat ve nafaka alabiliyor. O tazminat ve nafakanın gerektirdiği koşullara düşmemeniz dileğiyle ..
-
Sayın Gecem1970
Tebrik ederim sizi. Sizin gibi kalender bir insan çok zor bulunur. Ay sonunu zar zor getirip sonra "olsun bu para da o kadıncağızın hakkı, tahsilli, sağlıklı bir insan, olsun çalışmasına gerek yok biz bakarız ona" diyebilecek bir insan valla bravo diyorum başka bişey diyemiyorum.