Onlar mirası reddetmezse borçtan sorumlu olurlar.
Siz mirasbırakandan önce ölmüş gibi miras payları belirlenir.
Printable View
Onlar mirası reddetmezse borçtan sorumlu olurlar.
Siz mirasbırakandan önce ölmüş gibi miras payları belirlenir.
bunu tam anlayamadım. nasıl çözülcek bilmiyorum hiç. bnm payım onlara kalıyor galibba. Onların da istediği bu zaten. BU arada borçlarla ilgili davalar başladı hiç bilmiyorum nasıl olacak bu işler
- - - Updated - - -
yeni konu nasıl açıcam bulamadım bu arada :(( burda yazıorum kbakmayın
Terekenin borca batık olması demek, terekedeki malların borcu karşılamaya yeterli olmaması, yani borçların malların değerinden fazla olması demektir.
Mirası reddeden hem mirastan alacağını, hem de borçları reddetmiş olur. Mirastan payımı alayım borçları ödemeyeyim diye bir durum olmaz.
Eğer borçlardan çok mal varsa, bu durumda zaten miras borca batık değildir, hükmen ret mümkün değildir.
İlk iş olarak ne kadar miras kaldığını ve ne kadar borç olduğunu tespit etmelisiniz.
tespit edemiyorum, bunun için tespit davası açmalısın dediler. o da epey uzun sürüyormuş diye söyledi avukat açmadık. borç epey var belki çok az kalacakk bir miras sözkonusu olmayabilir. senet vs de varmış. Borca batık olunca hepimiz mirastan men oluyoruz kalan miras borçlulara veriliyor diye biliyorum. Taşınmaz üzerine şer,ipotek,haciz vs var zaten. Terekenin Tespiti davasını mı öneriyorsunuz ?
Hukuk forumlarında benim veya başka bir hukukçunun yazdıkları genel hukuki bilgiler ve ilkelerdir.
Bunlar hukuki tavsiye olmayıp, kendi durumunuza uygulamak için avukatınıza danışmalısınız.
[QUOTE=Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan;607778]Hukuk forumlarında benim veya başka bir hukukçunun yazdıkları genel hukuki bilgiler ve ilkelerdir.
Bunlar hukuki tavsiye olmayıp, kendi durumunuza uygulamak için avukatınıza danışmalısınız.[/QUO
Avukatım yok, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim..