Bunun üzerine diyecek pek bir şey yok.Cihazın daha önce kullanmadığına dair test süpermiş:DD
Size mücadelenizde bol şans..
Printable View
Baştan söylemiştim :)
Konuyla ilgili gelişmeleri buradan size bildiririm. Yardımlarınız için Çok Teşekkürederim
Hukuk sizce öyle işlemiyorsa, nasıl işlediğini niye avukatlara soruyorsunuz?
Ürünü kullanıp kullanmamanız çok fark yaratmaz. Ürün hijyen açısından sakıncalı sayılacağı için iadesi olmayacak bir ürün. Üstelik ıspat yükümlülüğü sizin üzerinizde ve ıspatınız yok. Fantezi kuruyorsunuz. Test falan yaptırayım diyorsunuz. Teste giren cihazla size gönderilen cihazın aynı cihazlar olduğunu nasıl kanıtlayacaksınız?
Öncelikle ortada iddia edildiği gibi bir dolandırıcılık suçu kesinlikle yok.
Gelelim tüketici mevzuatına:
Satış, bir mesafeli satış sözleşmesine dayandığından hiçbir gerekçe göstermeksizin ürünü iade etme hakkınız bulunmakla birlikte ürünün traş makinesi olması nedeni ile satıcının ileri sürdüğü traş makinesinin kişisel bir eşya olduğu ve hijyen durumuna ilişkin iddiaların yasal dayanağının araştırılması gerekir. Hijyen gerektiren bazı ürünlerde iade hakkının kullanılması yasal olarak kabul edilmeyebiliyor.
Belirttiğiniz üzere aynı ürünü yüzyüze satış yapan bir mağazada görmüşsünüz ve altı adet ürünün tamamının kutusu açıkmış. Kutunun açık olmasından ne kasdettiğinizi tam olarak anlayamadım. Muhtemelen üzerinde güvenlik bandı, vakumlu jelatin vb şeylerin olmadığını kasdediyorsunuz. Durum bu olduğuna göre demek ki, üretici bunu bu şekilde piyasaya sürüyor. Yani kutunun üzerinde güvenlik bandı, vakumlu jelatin vb olmaması o ürünün kullanılmış olduğu anlamına gelmiyor. Herkes az ya da çok bu konularda titizlik gösterir. Ancak bunu hastalık derecesine vardırmamak gerekir.
Bununla birlikte n11, gittigidiyor, hepsiburada vb satış sitelerinden yapılan alışverişlede bazen ürünler kullanılmış (denenmiş) olabiliyor. Bunun nedeni ise cayma hakkını kullanan bir başka tüketici tarafından iade edilen ürünün tekrar satışının yapılması.
Benim tavsiyem de diğer üyelerimizin tavsiyelene benzer olacaktır. Eğer kutunun açık olması dışında ürünün kullanılmış olduğuna dair bir emare yok ise kullanın derim.
Elbette koşulsuz iade hakkınız bulunduğundan hiçbir gerekçe göstermeden iade hakkınızı da kullanabilirsiniz. Ancak bunun için satıcının ileri sürdüğü traş makinesinin kişisel bir eşya olması ve hijyen gerektirmesi nedeni ile iadesinde bir kısıtlama durumunun olup olmadığını araştırmanızda fayda vardır.
Aslında sizle aynı şeyi konuşuyoruz ama anlatamıyorum ben kendimi.
Ürün bu şekilde satılıyor tamam eyvallah ama ürün kutusu açık diyede geri alınmıyor.
Ben açmadımki kutuyu ürün geldikten 5 dakika sonra sistemden satıcıya mesaj attım neden açık diye.
Bana açık olmasıyla ilgili hiç bi izahatta bulunmadı. Faturalı ürün diyor sadece. Fatura kesmekte ne var ikinci el ürüne ? ( ikinci el değil teknosada gördükten sonra anladım da )
Ben buna kızaraktan iade etmek istiyorum yoksa şuan itibariyle ürünle ve kutunun vakumlu ve güvenlik bandı olmaması ile ilgili bir sorun yok. Hepsiburadadan aldığım ürün bugün ulaşacak aynı şekilde rahatlıkla kullanacağım.
Burada aradığım şey. Bu konuya kimin bakacağı çünkü tüketici haklarından çıkıyormuş gibi geliyor bana satıcıyı gittigidiyor değil ama orda çalışan birisi ciddi bir şekilde koruyor.
Müşteri temsilciliğinden işlem durduruluyor.
Sonra para onaylanıyor.
Telefonda 1 saat görüşmeden sonuç alınamıyor.
Sonra tiket'la müşteri temsilcisi para aktarımını durdurup tekrar iadeye alıyor.
Sonra;
ürünü şuan itibariyle gittigidiyor aracılığıyla kargoladım. Ve mail atmışlar ürünü alıcı almıyacak yasal süreç başlatabilirsiniz diye.
resim : http://i.hizliresim.com/yNpyB0.png
Yani daha ürün alıcıya ulaşmadan. Ürünü kullanıp kullanılmadığına adam bakmadan hadi onu geçiyorum. Gittigidiyor'un böyle peşin bi hüküm vermesi. Pardon ordaki bir çalışanın ( her kimse ) benim zoruma gidiyor.
-------------------
Kendim yazılım mühendisiyim.
Öncelikle bu mail bana gittigidiyor destek sisteminden atılmamış. Mesaj kısmında gözükmüyor. Ve daha önceki atılan mailde :
http://i.hizliresim.com/qjNggW.png
Başlıklar bu şekilde geldi. Siz biraz uzak olduğunuz için konuyu açıklıyım. Web sitelerinde herşeyi elle yazmazsınız. Sisteme yazarsınız gerisini o tamamlar. Yada belli bir karakter sayısınıza kadar sayıp o şekilde gönderilir. İlk mailde h.k diye kısaltıysa tüm herkeze aynı şekilde h.k diye kısaltılır.
Destek sistemi dışından bi müdahale olduğunu düşüyorum. Tekrartan ticet açtım yetkililere cevap bekliyorum. Gelişmeleri size yazağım.
Canci Bey;
Ürün üzerinde seri numarası yazıyor mu kontrol etmedim. Fakat ürün braun'a gittiğinde hangi cihaz olduğu anlaşılır. Faturası var. ( E-arşiv sisteminde şuan gözükmese dahi )
Güncelleme : Sağlık bakanlığına konu ile ilgili şikayette bulundum. Böyle bi ürünün vakumsuz veya güvenlik bansız satılmasıyla ilgili.
Güncelleme : Pardon bimer'e
Bu ürün fabrika çıkışlı olarak jelatinli / bandrollü olsa açılıp açılmadığı, kullanılıp kullanılmadığı anlaşılabilecek.
Ancak üreticinin bu konudaki kusuru (bence kusur değil, kasıt) yüzünden insanların koşulsuz iade hakkı ellerinden alınmış oluyor.
Burada bir sorun yok mu?
Şenol bey çok teşekkürederim. Söylemek istediğim ve bir türlü kuramadığım şeyi söylediniz.
Ürün ile ilgili bimer'e bu şekilde iade edemiceğimi biraz uğraşacaığmı anladığım için ürün toplatılmasıyla ilgili ihbar'da bulundum.
Resim : http://i.hizliresim.com/g2vzAO.png
Gittigidiyor, n11 vb satış sitelerinin satıcıyı koruduğuna, olası sorunlarda satıcının yanında yer aldığı görüşüne tamamen katılıyorum. Çünkü satıcıdan gördükleri yarar kadar alıcıdan görmüyorlar. Bir başka ifade ile satıcıdan gördükleri yarar daha fazla.
Ben sadece hijyen gerektiren ürünlerin değil, tüm ürünlerin orjinal vakumlu jelatinle ve güvenlik şeridi ile satılması taraftarıyım. Ürünün orjinal kutusu bir defa açıldı mı tekrar kapatıldığı zaman bu durum kolayca anlaşılabilecek şekilde olmalı.
Bununla birlikte iş burada anlamsız, gereksiz, kuru bir inada binmiş.
Olaya biraz da empati ile bakmak gerekir. Siz satıcı olsanız ve hiç kullanılmamış bir ürünü alıcıya gönderseniz, alıcı da kutusu vakumlu değil diye iade etmeye kalksa ne yaparsınız?
Satıcı, gönderdiği ürünün kullanılmamış olduğunu biliyor. Ancak geri gönderilen ürünün kullanılmış, denenmiş olup olmadığını bilemiyor. Bunun sebebi de ürünün güvenlik bandının olmaması. Ancak bunda satıcının bir kusuru yok. Bu bir kusur ise sorumluluk tamamen üreticinindir. Bir güvenlik bandı koymak, vakumlu jelatinle kaplamak bu kadar zor mu? Ya da bunun herhangi bir sakıncası olduğunu mu düşünüyorlar bilemiyoruz.
Satıcı sizden geri aldığı ürünü bir başkasına satacak. Ya siz ürünü denediyseniz de sağlıkla ilgili bir sorun oluşursa ne olacak? Siz, kendiniz bir başkasından dönen ürünü satın almak ister miydiniz?
Bence boşuna inat edip kendinizi de karşı tarafı da üzmeyin. Ortada sorun olacak bir şey yok zaten. Sorunu bizzat siz kendiniz yaratmışsınız.
Sayın karavelioglu;
Siz sorup benim yerime siz cevaplamışsınız zaten.
Ürün bana geldiğinde vakumlu kutusu ve jelatın bandı olmayısından. Kutusunu açıp ürüne bakmadan siteden satıcıya mesaj atıp kutu neden açık diye sordum.
Satıcının almamasının sebebi zaten benim iade etme sebebimdi. Ya başkasının kullandığı bi ürünse ? siz alır mısınız ?
Bu inat değil hak aramak. Bugün bana oldu belki ben bu konuyu açmasam yarın siz alcaktınız aynı üründen.
Bi konuda satıcıyada hak veriyorum ürünü satmış parasını kazanmış ve kutu vakumlu değil kullandığımı düşünebilir ve iade istemeye bilir.
Ama bu demek olmuyoki bu ürünün bi daha satılmıyacak başka mağduriyetlerin doğmıyacak.
---(
Satıcı bi konuda da haksız. Bu ürün bu şekilde olduğu bilmesine rağmen satıyor. Daha sonra kutunun açıklığını sorduğumda savuşturuyor. Faturası var diyerek.
Faturası olması o ürünü açıp kullanmadıkları veya bakmadıkları anlamına gelmiyor sıfır ürün satıyorlar sonuçta. Ve iade girer girmez hemen karşı hamle olarak cayma hakkına uymuyor paramı geçin diyip işlemi durdurtması.
)---
Tekrardan belirtiyim bunu inat olarak tanımlıyabilirsiniz ama bu inat değil hak aramak. Bu satıcıyla veya bimer'e başvurum sonucu braun'la çözeceğiz.
Daha fazla mağduriyet olmaması için ve kendi mağduriyetimi gidermek için bu konuyla tabiki ilgileneceğim.
Daha öncede paylaşmıştım Nazımın da dediği gibi "sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.." :)
Teknosa'dan 250 TL ye alıp kazıklanacağınız ürünü 180 TL ye iyi almışsınız. Bence hiç sorun etmeden güle güle kullanın derim.
Teknosa'ya gidip elden alsaydınız hem kazığı yiyecektiniz, hem yine jelatinli ürün olmayacaktı hem de mesafeli satış olmadığı için 14 günlük gerekçesiz iade hakkım var diyemeyecektiniz. Daha ne olsun...