Cevap: Kiraci borcu icin icraya verildi
Hakkim olani istemek ve ona ulasmak icin cabalamak suc degil benim icin 1lirada pesinden kosulucak bir para 10 binde 100 binde seri katip vs olcak is degil karsimdaki vurdumduymazsa kusura bakmicak her daim baski gorucek son nefesini verene kadar hakli olmak bi ise yaramiyo dediginiz gibi onlar gibi vurdumduymaz olup millete borclanip sonrada benim birseyim yok zaten alamazlar diyip huzurla yasamak var ama bizim yapimizda malesef ki oyle bir sey yok tesekkurler arkadasim ilgin icin dikkat et kendine eyvallah
Bu tip durumlarda mağdur olmamak için ikinci ayın kirası ödenmediğinde icra takibini ve buna bağlı olarak tahliye işlemlerini başlatmak olacaktır.
Kiracının sekiz ay ödemeden oturmasına müsaade edip sonra şikayet etmek pek doğru değil sanırım.
Alıntı:
kral_volkan rumuzlu üyeden alıntı
Hakkim olani istemek ve ona ulasmak icin cabalamak suc degil benim icin 1lirada pesinden kosulucak bir para 10 binde 100 binde seri katip vs olcak is degil karsimdaki vurdumduymazsa kusura bakmicak her daim baski gorucek son nefesini verene kadar hakli olmak bi ise yaramiyo dediginiz gibi onlar gibi vurdumduymaz olup millete borclanip sonrada benim birseyim yok zaten alamazlar diyip huzurla yasamak var ama bizim yapimizda malesef ki oyle bir sey yok tesekkurler arkadasim ilgin icin dikkat et kendine eyvallah
Hayatta vukuf olan kötü olaylar her ne kadar bedeli olsa da İnsana ister istemez bir tecrübe kazandırır. Ev sahibi olarak 4000 TL bedel ödeyerek bir deneyim kazandınız. Şayet Kiracıyı oturtmadan önce küçük bir Hukuki araştırma veya Forumlara yazarak akıl alsaydınız birisini tecrübesini size aktaracaktı, siz şuan ki mağduriyetiniz ya hiç yaşanmayacaktı yada daha hafif bir şekilde sıkıntı yaşayarak mağduriyetiniz çözüme kavuşurdu. Ancak siz (kusura bakmayınız) belirli ölçüde risk alarak bir Kiracıyı aldınız, bunun bedelini ne yaz ki ödüyorsunuz. Yinede o alacağınızı elinde sonunda faiziyle birlikte tahsil (İcra dosyanızı takip etmeniz şartıyla )edeceğinizi belirtmek isterim. Bu itibarla bundan sonra Kiracıya; Evi teslim etmeden önce 2 aylık Kira Parasını Depozito olarak alınız veyahut geliri, Mal varlığı olan birisinin(Kiracının Babası olabilir. ) Kira Sözleşmesine KEFİL sıfatıyla imzalamasını Ev sahibi olarak muhatap Kiracınızdan talep ediniz. Akabinde Evi, Kiracıya teslim edebilirsiniz. Bu gibi küçük önlemler alarak kendinizi bir şekilde güvence altına alırsınız.
Ne olursan ol gel tarzın Kiracı beklerseniz risk alırsınız, bunun bedeli uzun vadede kesin olarak ödersiniz. Allah'tan 4000 TL ile kurtardınız, bazı uyanık Kiracılar; Evin ayıplı olmasını (Hukuken kılıfını bularak) gerekçe göstererek Ev sahibine 2 aylık Kirayı ödemediği gibi, Ev sahibinden ALACAKLI OLUYOR. Bunu yapan kiracılar vardır.Yani Hem Kirayı ödemiyor, hemde Ev sahibinden Hukuken alacaklı durumuna geçiyor.
Yusuf bey dediginiz konuda haklisiniz odemedigini anladigim an cikartirim ama bu sahsi ben askerdeyken eve yerlestiren anneannem kadin saf oteki seytan bu gun oderim su gun oderim diyerek oyalamis ben askerden geldigim gibi kapi disari ettim ama 8 ay gecti malesef
Alıntı:
Bu devirde 12 aylik kirayi yada 5 6 aylik kirayi pesin verebilcek insan bulursaniz lutfen bana da gonderebilirmisiniz����ilk 6ay hersey duzenli ondan sonra ki 6ay 2 ayda bir ondan sonraki surecte hic yok bu durumda benim iyi niyetli anneannem sayesinde oldu lakin ben zaten adrese geldigim gibi sokaga attim kendisini ama o surecteki zarar ona kar yapti calisabilir bi durumda ki insan borcu olan bir insanin borcunu odemesi icin devlet tesvik edicek kolelik borc bitene kadar ondan sonra ne yapicagini kendi bilir o gundelik hayatina 10 numara devam ederken neden onun derdini tasasini alacakli cekicek oyun cift tarafliysa herkesi memnun eder bi taraf icin daha agir basiosa orda sorun cikar sen madem diger tarafi magdur etmek istemiosan alacakliyida bi sekilde memnun ediceksin ki adalet terazisi esit tartilsin
Değerli Üyemiz,
Hukuk, İcra işlemlerine başlamadan önce Alacaklıyı korur. Alacaklı taraf, İcra işlemlerini başladıktan sonra Hukuk borçluyu korur.
Alacağınızı çeşitli Hukuki enstrümanlarla güvence altına alabilirsiniz. Örneğin Kira alacağınızı garanti altına almak için Kira sigortası yaptırabilirsiniz. Alacaklı olarak; alacağınızı korumak noktasında bir sürü seçeneğiniz var. Ancak bu seçeneklerin hiç birini değerlendirmeksizin İcra işlemlerine başlarsanız borçlunun Hukuken güçlü olduğu sahaya girersiniz, büyük ihtimalle maçı kaybedebilirsiniz. Maça girmeden önce önleminizi lütfen alınız. Ülkemizde, birçok Ev sahibi ve Alacaklı olan taraflar; alacaklarını güvence altına alma noktasında hiç bir şey yapmadıkları için bedel ödüyorlar.
Dedigim gibi ayberk bey ben o zaman o adreste olsaydim zaten bu olay yasanmazdi amma velakin iyi niyet her zaman karsi taraf art niyet olarak kullanir bu nedense genelde boyledir allahtan 4bin mutlaka bunu benimsemis bunu bir is olarak goren insanlar mevcuttur bu konuda magdur olan da bir dunya insanimiz mevcuttur simdi butum evlerin duzeni bende oldugu icin sikinti yok hepsinden catir catir depozito kefil vs odemedi mi hemen yaptirim ama anneannemin iyi niyeti malesef 4bin liraya mal oldu umarim dediginiz gibi eninde sonunda alicagimizi aliriz konu komple kapanir daha haciz gondermedik simdi avukat arkadasim haciz evragi duzenlicek gondericem icranin dusmemesi icin hersene gondermem lazim dimi teyit almak amacli soruyorum
Kira Sigortasını yaptırarak Kira alacağınızı kesin olarak güvence altına alma imkanınız var.
LİNKİ :
https://www.gunessigorta.com.tr/kira...2-586-680.aspx
- - - Updated - - -
Alıntı:
Dedigim gibi ayberk bey ben o zaman o adreste olsaydim zaten bu olay yasanmazdi amma velakin iyi niyet her zaman karsi taraf art niyet olarak kullanir bu nedense genelde boyledir allahtan 4bin mutlaka bunu benimsemis bunu bir is olarak goren insanlar mevcuttur bu konuda magdur olan da bir dunya insanimiz mevcuttur simdi butum evlerin duzeni bende oldugu icin sikinti yok hepsinden catir catir depozito kefil vs odemedi mi hemen yaptirim ama anneannemin iyi niyeti malesef 4bin liraya mal oldu umarim dediginiz gibi eninde sonunda alicagimizi aliriz konu komple kapanir daha haciz gondermedik simdi avukat arkadasim haciz evragi duzenlicek gondericem icranin dusmemesi icin hersene gondermem lazim dimi teyit almak amacli soruyorum
Evet, Her yıl en az bir Haciz işlemi yaptırmanız gerekir. Nasıl olsa Haciz masrafları borçludan alınacaktır.
Cok tesekkur ederim ayberk bey ilgi alaka ve bilgilendirmeniz icin