Cevap: bölge idare mahkeme KARAR DÜZELTME
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Yasada değişiklik yapıldığı sırada derdest davalarda karar düzeltme yolu açık olabilir geçici maddelerle bu tür uygulamalar düzenlenebiliyor ben ilgili maddeyi bulamadım şahsi fikrim böyle.
Teşekkürler ... Peki karar düzeltmede danıştayın genelde tutumu ne oluyor yani lehime olan davada tekrar karar düzeltme yi kabul ediyormu ki..Çok uzun zaman oldu hala dosyada hareket yok..Birde karar düzeltme lehimiede olsa tekrar idare mahkemesie geliyormuş dosya birde onlar nasıl karar verecek ısrar mı yoksa uymamı...:( genelde tutum ney acaba
Yüksek mahkemenin standart bir tutum içinde yer aldığını iddia etmek düşünmek yanlış olur, önüne gelen dosyada tarafsız ve adil bir karar verme gayretindedir yoksa "karar düzeltmeleri red edelim ya neyse sittiret ne önemi var" gibi bir yaklaşım yargı organlarına varoluş sebebine aykırıdır.
Alıntı:
Yüksek mahkemenin standart bir tutum içinde yer aldığını iddia etmek düşünmek yanlış olur, önüne gelen dosyada tarafsız ve adil bir karar verme gayretindedir yoksa "karar düzeltmeleri red edelim ya neyse sittiret ne önemi var" gibi bir yaklaşım yargı organlarına varoluş sebebine aykırıdır.
::))))))) Sayın Engin Bey Yüzümde bir tebessüm oluşturdunuz Teşekkür ederim
Alıntı:
Engin bey değerli vaktinizi ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim.Yorumunuz çok mantıklı .Cevap verme süresi çok geç kalınca ister istemez evham yapıyor insan içinde. tekrar teşekkürler.
[QUOTE=Av.Engin Oğuz;589195]İYUK 54 madde kaldırıldığından karar düzeltme yolu kalmamıştır usulen karşı tarafa tebligat yapılacaktır elbette olağanüstü kanun yollarını gerektirecek bir durum varsa ancak o yola başvurabilirler yoksa karar kesindir.
- - - Updated - - -
MAALESEF KORKTUĞUM OLDU. KARŞI TARAF OLAN İDARE, BÖLGE İDARE MAHKEMESİNİN KARARINA KARŞI "KARAR DÜZELTME" TALEBİNDE BULUNMUŞ. KABUL EDİLMİŞ. ŞİMDİ BENİM DEDİĞİME GELİNDİ. KANUNDA AÇIKÇA YAZIYOR AMA KANUNA AYKIRI OLARAK BU HAK VERİLDİ KARŞI TARAFA. HASBELKADER, MAHKEME DE KARAR DÜZELTMEYİ KABUL EDERSE NE OLACAK? BENİM MAĞDURİYETİM NE OLACAK?
- - - Updated - - -
MAALESEF KORKTUĞUM OLDU. KARŞI TARAF OLAN İDARE, BÖLGE İDARE MAHKEMESİNİN KARARINA KARŞI "KARAR DÜZELTME" TALEBİNDE BULUNMUŞ. KABUL EDİLMİŞ. ŞİMDİ BENİM DEDİĞİME GELİNDİ. KANUNDA AÇIKÇA YAZIYOR AMA KANUNA AYKIRI OLARAK BU HAK VERİLDİ KARŞI TARAFA. HASBELKADER, MAHKEME DE KARAR DÜZELTMEYİ KABUL EDERSE NE OLACAK? BENİM MAĞDURİYETİM NE OLACAK?
- - - Updated - - -